Klaus Iohannis şi liderii altor 17 state au semnat o declaraţie comună privind eliberarea ostaticilor din Gaza

0
Publicat:

Klaus Iohannis a semnat alături liderul SUA și omologi săi din alte 17 state, o declaraţie comună prin intermediul căreia se solicită eliberarea imediată a ostaticilor deținuți de Hamas în Gaza, anunță, joi, Administrația Prezidențială.

Declarția semnată și de Klaus Iohannis face apel la eliberarea ostaticilor din Gaza Foto: Arhivă
Declarția semnată și de Klaus Iohannis face apel la eliberarea ostaticilor din Gaza Foto: Arhivă

Solicităm eliberarea imediată a tuturor ostaticilor deținuți de Hamas în Gaza de peste 200 de zile. Printre aceștia, se află și propriii noștri cetățeni. Soarta ostaticilor și a populației civile din Gaza, care sunt protejate prin dreptul internațional, este o preocupare internațională”, se arată în declarația comună, conform Administrației Prezidențiale.

Statele semnatare atrag atenția că acordul ar aduce o încetare a focului pentru a facilita creșterea asistenței umanitare și susțin eforturile de mediere pentru repatrierea cetățenilor.

Subliniem că acordul propus pentru eliberarea ostaticilor ar aduce o încetare a focului imediată și prelungită în Gaza, care ar facilita o creștere a asistenței umanitare suplimentare necesare care va fi livrată în toată Gaza, și ar duce la încheierea credibilă a ostilităților. Locuitorii din Gaza vor putea să se întoarcă la casele și pământurile lor, cu pregătiri în prealabil pentru a li se asigura adăpost și provizii umanitare.

Susținem cu tărie actualele eforturi de mediere pentru a aduce acasă cetățenii noștri. Reiterăm apelul către Hamas să elibereze ostaticii și să punem capăt acestei crize, astfel încât să ne putem concentra cu toții pe eforturile noastre comune de a aduce pacea și stabilitatea în regiune”, se mai precizează în Declarație.

Declarația comună a fost semnată de Klaus Iohannis dar și de liderii din: Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Regatul Unit și Statele Unite, fiind un „apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite