Klaus Iohannis, mesaj de susținere pentru regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj public de susținere după aflarea veștii privind starea de sănătate a regelui Charles al III-lea. Șeful statului i-a urat suveranului Marii Britanii, care a diagnosticat cu o formă de cancer, însănătoșire grabnică.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis la aflarea diagnosticului Regelui Charles al III-leaFoto Arhivă
Mesajul președintelui Klaus Iohannis la aflarea diagnosticului Regelui Charles al III-leaFoto Arhivă

Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles al III-lea și către Familia Regală, precum și către poporul Regatului Unit în aceste momente dificile. Îi dorim Majestății Sale o recuperare completă”, a transmis președintele Klaus Iohannis, pe X.

Palatul Buckingham a anunțat luni, într-un comunicat, că Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer.

„În timpul procedurii recente a regelui în spital din cauza măririi benigne a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare”, potrivit declarației trimise de Palat. „Testele de diagnostic ulterioare au identificat o formă de cancer”.

Palatul Buckingham nu a precizat ce formă de cancer a fost diagnosticată sau în ce stadiu a fost găsit.

Vestea vine la o săptămână după ce atât prințesa Kate, cât și Regele Charles, au fost externați dintr-o clinică privată din Londra, după proceduri individuale. Regele a suferit o „procedură corectivă” pentru o prostată mărită, în timp ce Kate, în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală nespecificată pe 17 ianuarie

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii l-au sfătuit să amâne sarcinile publice”, se adaugă în comunicat. 

De altfel, potrivit presei britanice, Charles al III-lea și medicii săi sunt foarte, foarte optimiști, plini de încredere. Suveranul Marii Britanii spune că este recunoscător deoarece cancerul său a fost „depistat foarte devreme” și prognosticul său este bun.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite