Klaus Iohannis i-a chemat la consultări pe liderii coaliţiei pe tema grevei din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri pe liderii coaliţiei de guvernare la Cotroceni, pentru consultări pe tema grevei din învăţământ, întâlnire confirmată și de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

UPDATE Administrația Prezidențială a anunțat că pe agenda șefului statului, Klaus Iohannis, figurează și o întâlnire cu liderii Coaliției. „Întâlnire cu liderii coaliției de guvernare pe tema grevei din Educație”, e mențiunea Administrației Prezidențiale.

--

Sindicaliștii din Educație au discutat marți după-amiază cu președintele Klaus Iohannis, care le-a promis că se oferă să gireze un acord între guvernanţi şi sindicalişti, care va conţine grila salarială şi termene clare de aplicare.

Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”, a transmis că discuția cu președintele a fost „constructivă” și a precizat că membrii de sindicat vor fi informaţi asupra discuţiilor avute cu preşedintele Iohannis şi vor decide dacă angajamentele acestuia pot conduce la detensionarea situaţiei, adăugând că „există această şansă”

„Colegii noştri vor considera dacă aceste promisiuni şi angajamente ale preşedintelui pot să conducă la detensionarea acestui conflict. Cred că există această posibilitate în momentul faţă, dar decizia va fi strict a colegilor noştri. Este un moment important pentru clasa politică, de recredibilizare prin asumarea unor responsabilităţi pe care le au vizavi de resursa umană din sistemul de învăţământ. Au obligaţia aceasta faţă de aceşti oameni minunaţi, au această obligaţie faţă de copii, faţă de părinţii", a spus sindicalistul.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite