Klaus Iohannis, convorbire cu premierul britanic Boris Johnson despre situaţia din Ucraina şi întărirea Flancului Estic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: epa efe
Foto: epa efe

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o discuţie cu premierul britanic Boris Johnson despre situaţia din Ucraina şi despre măsurile pentru întărirea Flancului Estic.

"Înainte de următorul Summit NATO, am avut un schimb de opinii aprofundat cu prim-ministrul Boris Johnson cu privire la situaţia din Ucraiba şi eforturile comune de sprijinire a Ucrainei. Am discutat, de asemenea, măsurile necesare care trebuie luate în vederea întăririi Flancului Estic", a anunţat preşedintele României, printr-un mesaj pe Twitter.

Pentru întărirea Flancului Estic, în România va fi constituit un grup de luptă al NATO, condus de Franţa.

"Este acum în discuţie formarea unui grup de luptă, un battle group, care reprezintă o prezenţă NATO permanentă în România şi este un lucru cunoscut că Franţa s-a declarat dispusă să fie naţiune-cadru pentru acest battle group. În NATO se poartă discuţiile tehnice pe această temă şi noi credem că până la sfârşitul primăverii, în principiu, avem concluzii bune pe tema battle group-ului şi atunci, cu siguranţă, putem să facem mai multe declaraţii publice pe această temă", a precizat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, săptămâna trecută, după întâlnirea cu omologul bulgar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite