Kelemen Hunor: AUR reprezintă o amenințare serioasă pentru România și maghiari

0
Publicat:

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că partidul AUR reprezintă o amenințare pentru România și maghiari. Acesta a precizat și că Uniunea Europeană trebuie să ia decizii mult mai coerente și mai curajoase pe viitor.

Kelemen Hunor despre pericolul partidului AUR. Foto: Facebook
Kelemen Hunor despre pericolul partidului AUR. Foto: Facebook

Kelemen Hunor a făcut precizări privind Uniunea Europeană și impactul partidului AUR pentru România și pentru comunitatea maghiară intr-un interviu pentru publicația maghiară Kronika, conform G4Media.

Am spus-o peste tot: ascensiunea retoricii extremiste, populiste, legionare a AUR reprezintă o amenințare serioasă pentru România și maghiari. Și de aceea spunem că casa Uniunii Europene este în ordine, dar personalul trebuie trimis acasă și înlocuit.

Liderul UDMR preia retorica guvernului de la Budapesta privind UE și minoritatea maghiară din România

Putem reuși doar împreună. Dar avem nevoie de lideri care să fie înțelepți și să aibă viziune. Direcția pe care o va lua Uniunea Europeană după alegerile de anul viitor îi va determina soarta pentru un deceniu. Există multe aspecte negative de anul trecut: populația maghiară este în scădere, RMDSZ nu mai este la guvernare, în timp ce AUR, care urăște maghiarimea, este al doilea cel mai puternic partid”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a declarat că Ungaria trebuie să spună nu actualului model european construit la Bruxelles și să vină cu noi schimbări.

Nu poți apăra interesele Ungariei dacă ești în afara casei. A fi în afara casei este o alternativă proastă. Este în interesul tuturor europenilor și al nostru, al maghiarilor, să ne menținem poziția în competiția globală. Statele membre singure nu au nicio șansă de a face acest lucru – dar Uniunea o face. De aceea, Uniunea Europeană trebuie să ia decizii mult mai coerente și mai curajoase în această competiție globală decât o face acum.”

Kelemen Hunor a afirmat că UDMR este pregătit pentru alegerile de anul viitor și va sprijini în continuare interesele și reprezentarea comunității maghiare.

Acolo unde lucrurile depind de noi, în administrația locală, noi dovedim acest lucru. Atunci când am lucrat în guvern, am reușit să oferim și să implementăm programe care fac viața oamenilor mai bună, nu doar pentru maghiarii din Transilvania, ci pentru întreaga Românie.

După alegerile de anul viitor, nu există nicio îndoială că va trebui să continuăm să guvernăm, dar pe o cale mai dificilă. Pe de o parte, din cauza schimbărilor majore din lume și din țară, tot ceea ce vom decide la alegerile de anul viitor va avea un impact pentru un deceniu întreg. Pe de altă parte, mediul politic va fi și el diferit, deoarece inamicul nostru, AUR, continuă să câștige putere.

Dacă UDMR este slăbit, atunci nimeni nu va reprezenta interesele comunității maghiare, pentru că nu acesta este cel mai important lucru pentru nimeni. Doar noi punem pe primul loc interesele și reprezentarea comunității maghiare! De aceea, anul viitor este deosebit de important: în patru alegeri într-un an, vom lua decizii care vor dura un deceniu”, a spus Kelemen

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite