Iohannis, primit de omologul din Zanzibar. Discuții entru consolidarea relaţiilor privind educaţia şi turismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, sâmbătă, de omologul său din Zanzibar, Hussein Mwinyi, context în care cei doi au discutat cu privire la consolidarea relaţiilor bilaterale în mai multe domenii, precum educaţia şi turismul.

Klaus Iohannis a fost primit de omologul din Zanzibar FOTO Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis a fost primit de omologul din Zanzibar FOTO Administrația Prezidențială

„Am exprimat astăzi, în dialogul cu preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, nevoia unei cooperări politico-economice sporite, inclusiv în domeniile sectoriale cu potenţial neexplorat, care ar putea aduce valoare adăugată relaţiilor bilaterale România - Republica Unită a Tanzaniei. Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă. România va continua să sprijine numărul în creştere de investitori şi afaceri româneşti, inclusiv în Zanzibar”, a transmis şeful statului, potrivit contului de Facebook al Administraţiei Prezidenţiale.  

Turneu în Africa, între alerte de călătorie, safari și probleme de stat

Preşedintele se află în turneu în Africa. Vizita lui Klaus Iohannis în țările din Africa îmbină partea de discuții cu omologii cu deplasări în natură, într-un context tensionat, având în vedere că pentru Kenya și Tanzania nu sunt recomandate deplasările, fiind pericol de atentate teroriste.

Turneul lui Klaus Iohannis a debutat cu deplasarea în Kenya, unde după o primă zi de vizite oficiale, în programul președintelui a apărut și prima zi liberă (miercuri). În urma detaliilor apărute pe rețelele sociale ale gazdelor din Kenya, privind un safari la care participă șeful statului, Administrația Prezidențială a dat detalii despre vizitarea Parcului Național Nairobi.

Klaus Iohannis a avut joi un singur eveniment, adică o vizită la Uthiru Girls High School, un liceu de fete unde România a donat 30 de laptopuri și rechizite școlare. Într-un video publicat pe pagina sa de Facebook de parlamentarul kenyan Githua Wamacukuru poate fi văzut un grup de fete care au participat la întâmpinarea cuplului prezidențial cu un dans tradițional. Carmen Iohannis a fost și ea invitată să li se alăture tinerelor, dansând preț de câteva secunde. O încercare a fost și pentru atragerea în grup a lui Iohannis, dar un oficial kenyan a intervenit.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite