Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: România a atins deja 62% din țintele naționale pentru Dezvoltarea Durabilă

0
Publicat:

Klaus Iohannis susține că România și-a atins deja 62% din țintele naționale ale implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, precizând că au fost făcute progrese semnificative în ceea ce privește ODD-urile asociate protecției mediului.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

Președintele României a avut o intervenție în cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor, cuprins în agenda Adunării Generale a ONU.

„Printre realizările noastre de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019, la care am participat și eu, se numără: dezvoltarea suplimentară a structurilor instituționale pentru implementarea ODD-urilor; formarea experților în dezvoltare durabilă; și stabilirea setului național de indicatori de dezvoltare durabilă. Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide și prin implicarea instituțiilor multilaterale”, a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului a punctat că România a adoptat și „strategii și angajamente ambițioase legate de atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, economia circulară și educația pentru climă și mediu, pentru a numi doar câteva domenii naționale prioritare”.

„Au mai rămas doar şapte ani până în 2030! Mai avem puțin timp și trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămași trebuie folosiți pentru acțiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate și implicare puternică în cadru multilateral. Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor și să fundamentăm politicile de dezvoltare pe știință și date de calitate”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Programul președintelui

Miercuri, 20 septembrie, Klaus Iohannis va susține o intervenție în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Președintele României va avea o alocuțiune, joi, 21 septembrie, la evenimentul World Leaders Forum cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc în această săptămână la New York, este "Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite