Iohannis participă la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a ONU FOTO/VIDEO

0
Publicat:

Președintele României a participat, marți, la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. În marja evenimentului, Iohannis va avea o serie de întrevederi bilaterale. 

Klaus Iohannis a participat astăzi, începând cu ora 16:00 a României, la deschiderea segmentului al nivel înalt al dezbaterilor generale din sesiunea UNGA.

În cadrul participării la deschiderea segmentului al nivel înalt al dezbaterilor generale din sesiunea UNGA, Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele Republicii Kazahstan.

Președintele va participa, marți, și la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up și revizuire”, în cadrul căreia va avea și o intervenție.

Începând cu ora locală 19:00, ora 02:00 a României, șeful statului român va participa la recepția tradițională oferită de președintele SUA și a Primei Doamne în onoarea șefilor de delegații.

Miercuri, 20 septembrie, Klaus Iohannis va susține o intervenție în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Președintele României va avea o alocuțiune, joi, 21 septembrie, la evenimentul World Leaders Forum cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc în această săptămână la New York, este "Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite