Iohannis despre comasarea alegerilor: Avantaje doar pentru guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Klaus Iohannis, a declarat că nu este "o mare problemă" comasarea alegerilor, deşi pentru formaţiunea sa "nu aduce niciun avantaj", el susţinând că avantajele sunt de partea "partidului sau partidelor de la guvernare".

"Nu mi se pare o mare problemă comasarea alegerilor. Însă pentru Forumul German această comasare, după părerea mea, nu aduce niciun avantaj. Din aceste motive simple, nu vom ridica vocea foarte mult nici pro, nici contra", a declarat Iohannis, citat de Mediafax.

"Partidul sau partidele de la guvernare au întotdeauna avantajul logisticii, când se pregătesc alegeri. Acest avantaj nu este foarte mare, dar este şi atunci evident că orice partid este la guvernare încearcă să-şi maximizeze, prin logistică, şansele, cei din opoziţie încearcă să-şi maximizeze, prin diferite proceduri media, şansele şi aşa mai departe. Mi se par legitime aceste demersuri", a declarat preşedintele FDGR.

Potrivit acestuia, când se schimbă ceva în sistemul electoral există "şi pentru unii, şi pentru alţii, şi avantaje, şi dezavantaje".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite