Iliescu, la 33 de ani de la înființarea SPP: Un pilon al democraţiei româneşti

0
Publicat:

Fostul preşedinte Ion Iliescu a afirmat, în mesajul transmis la 33 de ani de la înfiinţarea SPPc că este un pilon al democraţiei româneşti, având o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii, modelată după aspiraţii occidentale. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Se împlinesc 33 de ani de la înființarea Serviciului de Protecție și Pază, un pilon al democrației românești. Democrația înseamnă o construcție nu doar civică sau socială, ci și instituțională. Rețeta democrației este nepersonalizarea structurilor instituționale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecție și Pază, este important să ne amintim rolul său esențial în a asigura siguranța națională a democrației noastre, fără a-l personaliza, și să înțelegem că are, instituțional, o contribuție egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul și evoluția societății noastre, modelată după aspirații occidentale”, a transmis fostul reședinte cu ocazia aniversării. 

Fostul președinte a mai subliniat că sunt totodată „33 de ani de tradiție în educația militară și în sprijinirea sferei civice”, și tot atâția ani în care a „colaborat impecabil cu reprezentanții acestei instituții”.

„Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privința morfologiei sistemelor de apărare este și rezultatul misiunilor interne și externe ale SPP. Le urez angajaților SPP succes în activitatea lor și le mulțumesc că sunt un pilon important în definirea normalității și siguranței României”, a mai transmis Iliescu. 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Pază şi Protecţie, că „profesioniştii din această structură şi-au îndeplinit cu deplină responsabilitate misiunile încredinţate”, făcând față tuturor misiunilor.

  „Fiecare misiune îndeplinită cu succes de angajații Serviciului de Protecție și Pază conturează și mai mult imaginea României ca partener de încredere în plan extern și ca spațiu de stabilitate și securitate. În acest fel, profesioniștii SPP au demonstrat, prin misiunile îndeplinite ireproșabil, că reprezintă garantul siguranței, preciziei și al fermității. Îi felicit pentru buna reputație pe care o aduc României prin modul exemplar de acțiune”, a transmis premierul României.  

  În prezent Serviciul de Pază și Protecție este condus de Lucian Pahonțu, persoană care ocupă aceastî funcție încă din primul mandat al lui Traian Băsescu. De altfel, este singurul șef de serviciu care în mandatele lui Klaus Iohannis nu a fost eliberat, pentru a fi pusă o altă persoană.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite