Guvernul Ciolacu a adoptat prima OUG. Premier: „Statul nu mai poate plăti funcţionarii doar ca să vină la birou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Ciolacu a avut, joi seara, prima şedinţă, fiind adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru privind comasarea Ministerului Economiei cu cel al Turismului şi înlocuirea ministerului Sportului cu o agenţie ce va funcţiona în subordinea Executivului.

Mai multe ordonanţe privind măsuri economice sunt în analiză. Foto: Inquam
Mai multe ordonanţe privind măsuri economice sunt în analiză. Foto: Inquam

De asemenea, prin ordonanţa adoptată joi seara se stabilesc atribuţiile vicepremierului fără portofoliu.

La finalul şedinţei de guvern, Marce Ciolacu a anunţat că sunt în lucru mai multe ordonanţe privind anumite măsuri economice.

"Am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanțe pe care vrem să le citim în următparea şedinţă de guvern", a afirmat premierul, dând exemplu reducerea preţului la alimentele de bază, sprijinirea producătorilor de alimente, sprijinirea industriei construţiilor şi întroducere energiei verzi în fermele agricole.

"Urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de masă. Întreg lanțul, până la raft. Efectul aceste măsuri este scăderea prețurilor la câteva alimente vitale în toate gospodăriile. Vreau să discutăm această schemă cu marile lanțuri de magazine, cu producătorii, cât și cu distribuitorii. Trebuie să convenim un efort comun. Este un gest obligatoriu față de toți oamenii care au suportat efectele unei inflații înalte în ultimul an. Acum este important să reducem inflația la o singură cifră, cât putem de repede. La fel de important este să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România. (..) Nu avem foarte mult timp de ezitări", a completat Ciolacu.

"Toți funcționarii statului trebuie să înțeleagă că avem nevoie de performanță. Statul nu mai poate plăti ca funcționarii doar să vină la birou. Am anunțat că intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem de livrat ținte din PNRR", a atenţionat premierul.

Mandatul acestui guvern este despre reforme și economii, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare și locuri de muncă. De aceea, în fiecare șed de guv veți vedea că avem pe agendă noi măsuri de stimulare economică. Inflația să scadă. Oamnii să simtă asta în prețurile unor produse de bază. Alături de acest demers, avem alte măsuri țintite pentru a susține agricultura, construcțiile și energia. Sunt doameniile care fac diferența pentru oameni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite