Grindeanu susține reducerea numărului de ministere: Dacă vorbim de reduceri de cheltuieli, să începem și de la ministere

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor a afirmat că este necesară o reducere a numărului de ministere după rotația guvernamentală. Grindeanu susține reintegrarea ministerului Antreprenoriatului în ministerul Economiei și comasarea ministerului Familiei cu cel al Sportului.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO: Facebook
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO: Facebook

„Eu susţin o reducere a numărului de ministere. Eu am 7 secretari de stat la Ministerul Transporturilor. Am spus-o şi preşedintelui meu de partid, Marcel Ciolacu, şi am spus-o şi prim-ministrului, dacă tot vorbim de ordonanţă cu reduceri de cheltuieli, hai să începem şi de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat. Să ştiţi că eu ştiu foarte bine cum s-a făcut această hartă a secretarilor de stat. Sunt vreo 200 acum, urmare a negocierilor celebre. Şapte secretari de sunt, nu doar la transporturi, care oricum e unul dintre cele mai mari ministere. Uitaţi, şapte secretari de stat la Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene, şapte secretari de stat la Mediu", a afirmat Sorin Grindeanu la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor a precizat că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pot funcționa în Ministerul Economiei, iar Ministerul Familiei poate fi comasat cu Ministerul Sportului.

„Nu văd de ce am avea un Minister al Antreprenoriatului, Turismului ş.a.m.d. când poate să funcţioneze foarte bine, aşa cum a funcţionat, în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un Minister separat Familie, Tineret, poate Familie, Tineret şi Sport. Eu am spus, sunt totuşi anumite anumite componente care în mod clar pot fi reduse dincolo de numărul de secretari de stat. Şi susţin punctul ăsta de vedere. L-am spus acum două zile la Constanţa, alături de Adina Vălean (comisarul european pentru transporturi, n.r.), şi-l voi susţine zilele următoare la posibilele negocieri. Chiar cred că se poate, vă spun. Conduc un minister cu şapte secretari de stat, trei PSD, trei PNL, unul UDMR. Cam mult", a precizat oficialul PSD.

Sorin Grindeanu a subliniat și faptul că este exclusă o alianță între PSD și AUR la viitoarele alegeri.

„PSD-ul nu face alianţe cu AUR. Eu nu cred că va face cineva cu AUR. Mai ales după comportamentul pe care l-am văzut în această săptămână. Aşa ceva nu se poate întâmpla. Ce am văzut în această săptămână în Parlament şi nu doar în Parlament.(..) Nu există, din acest punct de vedere, vreo intenţie a PSD-ului să facă pe termen scurt, pe termen lung, cum vreţi dumneavoastră o alianţă cu acest partid, iar eu mă voi opune total la aşa ceva", a punctat ministrul Transporturilor, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite