Eugen Tomac propune înființarea unui muzeu al victimelor comunismului. Europarlamentarul, atac la AUR

0
Publicat:

Europarlamentarul și președintele PMP cere Guvernului alocarea de fonduri pentru edificarea unui muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România. Eugen Tomac susține că edificarea muzeului ar contribui „la închiderea unei pagini din istorie extrem de triste”.

Eugen Tomac, liderul PMP și europarlamentar FOTO: Inquam Photos
Eugen Tomac, liderul PMP și europarlamentar FOTO: Inquam Photos

„Cer Guvernului alocarea de fonduri pentru edificarea unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România! Pe 14 mai, este Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Sute de mii de români, printre care și Iuliu Maniu, fost prim-ministru al României, pe care îl omagiem în acest an, au fost victimele unui regim criminal. La Piteşti, Gherla, Aiud, Târgu Ocna, Sighet, Râmnicu Sărat, Arad, Jilava, Văcăreşti, a fost exterminată intelectualitatea românească din dorinţa de a distruge însuşi sufletul acestui neam. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au fost martiri ai acestui popor greu încercat de molima comunismului”, a transmis Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

Eurodeputatul susține că data de 14 mai este „momentul cel mai bun” în care Guvernul să decidă alocarea banilor necesari pentru construirea în București a unui muzeu al victimelor dictaturii comuniste: „Este important să nu uităm marea tragedie naţională, tocmai pentru a nu repeta istoria”.

„Edificarea acestui Muzeu ar contribui la închiderea unei pagini de istorie extrem de triste pentru ţara noastră şi poate ar fi un element simbolic de ruptură faţă de trecut”, arată Eugen Tomac pe rețelele de socializare.

Președintele PMP a atacat partidul AUR, făcând referire la faptul că „uni vor să readucă în prim-plan tribunalele poporului  și să naționalizeze pe scară largă avuția națională”.

Tribunalul poporului, comasarea serviciilor de informații și naționalizarea companiilor sunt măsuri propuse de partidul condus de George Simion, în cadrul unui program de guvernare.

Partidul AUR a prezentat joi, într-o conferință de presă, programul de guvernare pe care îl propune românilor, conținând 15 puncte prin care formațiunea politică promite că „reconstruiește România”.

Printre măsurile propuse de Simion se numără naționalizarea OMV, înființarea unor tribunale cu jurați și stagiu militar de trei luni, dar și alegerea judecătorilor constituționali de către români. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite