Grindeanu, despre șansele de a rămâne ministrul Transporturilor: Nu e mai importantă persoana ta în comparație cu stabilitatea unei alianțe

0
Publicat:

Sorin Grindeanu a precizat, referitor la șansele de a rămâne ministrul Transporturilor după rotativă, că nu este mai importantă o persoană, oricât de „vedetă” s-a crede, în comparație cu stabilitatea unei alianțe și a unei majorități.

Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu FOTO: Inquam Photos
Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu FOTO: Inquam Photos

„Interesul personal transmis mai mult sau mai puţin vocal şi autopropunerile pe care poate să le facă unul sau altul denotă un anumit soi de neseriozitate. Interesul major al acestei alianţe este de a se păstra stabilitatea, de a exista un act de guvernare coerent, de a exista această majoritate stabilă în Parlament şi de a guverna pentru români dincolo de interesele personale ale unuia sau altuia”., a declarat ministrul Transporturilor, potrivit News.ro.

Referitor la dorința sa de a rămâne ministru al Transporturilor, Grindeanu a precizat că orice declarația ar face aceata poate fi interpretabilă.

„Orice aş spune acum că mi-aş dori să rămân aici şi să continuăm proiectele începute sau vreau să mă duc la Camera Deputaţilor, că este a treia funcţie în stat cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, e interpretabil. Aşa că vă răspund într-un singur mod. Că te numeşti Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Rareş Bogdan, Dan Motreanu şi cine mai vreţi dumneavoastră, nu e mai importantă persoana ta, oricât de vedetă te crezi, în comparaţie cu stabilitatea unei alianţei şi a unei majorităţi”, a afirmat acesta, potrivit sursei citate.

Culisele negocierilor pentru noul Guvern

PNL și PSD deja pregătesc terenul pentru schimbarea premierilor, fiind negociate atât unele portofolii, cât și avansate primele nume ale celor care ar urma să nu mai prindă Cabinetul Ciolacu.

În spatele ușilor închise, liderii din partidele Coaliției pregătesc intens momentul rocadei premierilor care, potrivit informațiilor venite dinspre PSD, ar avea loc odată cu rectificarea bugetară, adică după 1 iulie, dar acest lucru nu oprește formațiunile să-și facă planurile privind noua componență a Executivului. 

O posibilă surpriză ar putea să se producă în cazul nerealizării schimbului portofoliilor de la Transporturi și de la Investiții și Proiecte Europene. Surse din PSD și PNL au precizat pentru „Adevărul” că Marcel Boloș este dorit în primul rând de președintele Klaus Iohannis. Practic, social-democrații ajung să rezolve o mare problemă, dacă Boloș va fi menținut pe funcție, pentru că nu ar mai trebui să cedeze Transporturile, minister pentru care au insistat în ultimele luni să rămână la cârma instituției. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite