Grindeanu, despre pragul propus de ministerul Justiției: Precizarea a venit un pic prea târziu

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor a afirmat că precizarea Ministerului Justiției privind pragul valoric de 9.000 pentru infracțiunea de abuz în serviciu a venit „un pic prea târziu”. Sorin Grindeanu a menționat că nu a luat partea la ședința coaliției de duminică.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO: GOV
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO: GOV

„Nu am participat duminică la acea şedinţă a coaliţiei. De vreo 6-7 ani mă feresc să îmi dau cu părerea despre orice iniţiativă în acest domeniu, cel al justiţiei (...) Nu e un domeniu la care să vreau să spun că e bine sau rău. Există specialişti, că se află la Curtea Constituţională, că se află la Ministerul Justiţiei, că sunt la Comisia de la Veneţia... Sunt oameni care ştiu foarte multă carte şi care sunt specialişti în acest domeniu. Din păcate, am văzut că o anumită precizare din partea Ministerului Justiţiei a venit după votul din Senat. Poate era mai bine să vină înainte. În mod sigur era mai bine, nu poate (...) E un domeniu în care cred specialiştii trebuie să vorbească mult mai mult decât oamenii politici", a afirmat Sorin Grindeanu, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

Social-democratul nu a dorit să comenteze pragul de 9.000 de lei propus de Ministerul Justiției. Referitor la votul din Camera Deputaților, acesta a precizat că așteaptă părerea specialiștilor pe acest subiect.

„O să trebuiască să votez probabil ca deputat în Camera Deputaţilor... Dacă voi vedea că toată lumea este de acord cu un anumit punct de vedere, nu o să fiu eu cel care să mă opun sau să spun într-o formă sau alta, dar hai să vedem părerea specialiştilor. Deocamdată, am văzut că a venit un pic prea târziu, după votul din Senat, consider potrivit că ar fi trebuit să vină înainte", a arătat ministrul Transporturilor, potrivit sursei citate.

Senatul a adoptat miercuri, 29 martie, un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal, parte din jaloanele din PNRR, una dintre prevederi fiind impunerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. CCR recomandase stabilirea unui prag, nu și valoarea acestuia.

Senatul este primul for sesizat, proiectul urmând să meargă apoi la dezbateri în Camera Deputaților. Curtea Constituțională a cerut ca în lege să fie prevăzut un prag pentru abuzul în serviciu, dar nu a indicat care să fie valoarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite