Ciucă, despre banii din PNRR: România are nevoie de accesarea acestor resurse pentru a trece cu bine peste efectele crizelor pe care Europa le traversează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Guvernul Romaniei
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a cerut instituţiilor care gestionează implementarea PNRR să continue dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR.

„Şansa de a folosi banii europeni din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă depinde de mobilizarea tuturor, pentru respectarea obligaţiilor asumate. România are nevoie de accesarea acestor resurse pentru a se putea dezvolta şi trece cu bine peste efectele crizelor multiple pe care Europa le traversează”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă „a convocat, astăzi, Comitetul Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, iar „în cadrul reuniunii, a fost analizat stadiul îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor asumate de România, în contextul dialogului purtat cu reprezentanţii Comisiei Europene”. De asemenea, „cu aceeaşi ocazie, a fost prezentat stadiul punerii în aplicare a recomandărilor formulate de specialiştii Autorităţii de Audit. 

„Din perspectiva investiţiilor aprobate, cele 69 de apeluri de proiecte competitive din PNRR au o valoare totală de 13,462 miliarde euro, din care 57 au termen de lansare în acest an”, mai arată sursa citată, potrivit căreia, „premierul României a cerut tuturor instituţiilor care gestionează implementarea PNRR continuarea dialogului cu experţii europeni, manifestând atenţie atât pe componenta de investiţii, cât şi pe cea de reforme”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite