Gorghiu: Zgonea şi Tăriceanu fac presiune asupra CA al TVR să facă o desemnare rapidă a şefului televiziunii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode
Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, că preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Valeriu Zgonea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu le-a cerut membrilor Consiliului de Administraţie să se întrunească de urgenţă, vineri seară, pentru a vota noul preşedinte-director general al televiziunii Române punând presiune pe aceştia.

„Valeriu Zgonea şi Călin Popescu-Tăriceanu fac presiune asupra CA al TVR să facă o desemnare rapidă“ a declarat Alina Gorghiu, vineri, după şedinţa BPN, precizând că în cursul zilei de vineri reprezentanţilor CA al TVR le-a fost recomandat de preşedinţii celor două Camere să facă şedinţă vineri seară pentru a alege noul preşedinte-director general  

„Li s-a transmis o depeşă la ceas de seară prin care li se solicita desemnarea rapidă a celui care va urma să ocupe funcţia de preşedinte al TVR. Reprezentantul nostru în Consiliul de Administraţie, domnul Radu Carp, ne-a informat că reprezentanţii consiliului nu s-au putut întruni (...) Fac apel la puţină prudenţă la PSD. Puţin calm. Să încercăm să respectăm niştre proceduri. SĂ lăsăm CA să facă desemnarea aşa cum trebuie“ a adăugat copreşedintele liberal.  

  

Gorghiu a amintit faptul că liberalii nu au reuşit să ajungă la un consens cu social-democraţii pentru desemnarea unei persoane propuse de Guvern sau care să vină din partea salariaţilor TVR, aşa cum au fost cazurile George Orbean şi Monica Ghiurco

„PSD blochează orice fel de dialog care ar putea duce la o soluţie rezonabilă“, a conchis copreşedintele PNL.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, convocat pentru miercuri, a fost amânat pentru că membrii Consiliului de Admnistraţie al TVR nu au reuşit să propună un nume pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice. În urma votului a rezultat, de două ori, paritate, situaţie ce face practic imposibilă numirea unui nou şef al TVR.

Decizia privind şefia TVR a fost amânată pentru săptămâna viitoare, după ce membrii Consiliului de Administraţie nu au reuşit să voteze o propunere pentru şefia TVR. „Până nu există o majoritatea în CA, comisiile nu pot lua o decizie. Se vede clar că există un blocaj politic. Politicul nu trebuie să se mai amestece", a spus liberalul Ştirbu, preşedintele Comisiei de cultură din Camera deputaţilor.

Parlamentul a respins, marţi, propunerea de numire a lui George Orbean la şefia TVR. Decizia a fost luată cu 206 voturi „împotrivă“ şi 185 „pentru“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite