Gorghiu, săgeţi către Dîncu şi PSD: Nu pare că are un apetit prea mare pentru demisie

0
Publicat:

În contextul discuţiilor despre remanierea lui Vasile Dîncu, Alina Gorghiu susţine că greşeala unui ministru ar trebui să atragă demisia acestuia, menţionând că retragerea nu ar trebui să fie condiţionată de înlocuirea unui alt demnitar de la alt partid din arcul guvernamental.

Alina Gorghiu critică atitudinea lui Vasile Dîncu
Alina Gorghiu critică atitudinea lui Vasile Dîncu

"Demisia e un act unilateral, decizia îi aparține domnului ministru Dîncu. Din reacțiile venite din spațiul public, nu pare că are un mare apetit pentru demisie, iau act de discuția de astăzi și vom vedea în ce măsură a înțeles domnia sa ce a provocat cu declarațiile neinspirate pe care le-a avut.

Premierul este cel care face, în mod constant, evaluarea miniștrilor și decide dacă un ministru și-a făcut treaba, dacă a bifat criteriile pe care le are de îndeplinit, dacă a fost un ministru eficient, e competența premierului, nu noi decidem cine e remaniat", a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit informaţiilor Adevărul, PSD nu s-ar fi opus unei plecări a lui Dîncu din Guvern, dacă premierul Nicolae Ciucă l-ar fi convins să demisioneze. În caz contrar, PSD ar condiţiona retragerea lui Dîncu de plecarea lui ministrul liberal care nu este în graţiile social-democraţilor. 

"Dacă un ministru greșește, nu trebuie să condiționeze de plecarea unui alt ministru din alt partid, de principiu. Greșești, pleci acasă.

La un moment dat în această coaliție vom putea unii de la alții și am să vă spun că oricât de tentată aș fi să comentez declarații ale unui ministru care a greșit, nu am să o fac, pentru că responsabilitatea liderilor coaliției este să nu pună paie pe foc, ci să încerce să facă această coaliție să meargă", a afirmat preşedintele Senatului.

Ciucă, discuţii cu Dîncu despre "calibrarea comunicării publice"

Vasile Dîncu a mers, luni dimineaţa, la Palatul Victoria, unde a avut o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă, în contextul declaraţiilor controversate ale ministrului Apărării privind negocieri de pace Ucraina - Rusia. Afirmaţiile ministrului au atras criticilor liderilor politici români, dar şi nemulţumirea preşedintelui ucrainean.

 „Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul întâlnirii. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite