Dîncu, mesaj cu subînţeles după ce a fost criticat pentru o declaraţie controversată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizat de o posibilă remaniere după declarația privind pacea Ucraina-Rusia, Vasile Dîncu a transmis un mesaj cu subînţeles, dintr-o librărie, adresat, cel mai probabil, criticilor săi.

Vasile Dîncu într-o librărie din Bruxelles FOTO Facebook
Vasile Dîncu într-o librărie din Bruxelles FOTO Facebook

Ministrul Apărării a postat o fotografie în care apare într-o bibliotecă, la Bruxelles, în decrierea acesteia menționând că este „paradisul ascuns din mijlocul orașului".

"După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altadată mi-am petrecut multe ore și zile”, își începe Dîncu postarea.

Aici nu se aude vocea idioților, linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici racnetele prostilor și nici soaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici. De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iti dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din carti ale câtorva biblioteci”, continuă ministrul.

Dîncu susține ulterior că „prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint”.

Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niste amărâte de coperti de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează. Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetatenie aici, nici statut de refugiat. În fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii”, a mai transmis Dîncu. 

Vasile Dîncu, declarații controversate

Mesajul ministrului vine la scurt timp după ce, în urma unui comentariu privind soluționarea războiului din Ucraina, șeful de la Apărare a strâns critici atât din țară, cât și de peste graniță. 

Într-un interviu pentru Prima TV, ministrul Apărării a afirmat că „războiul va mai continua”, iar „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”, susținând că țările lumii trebuie să negocieze o pace cu Moscova și garanții pentru Ucraina, întrucât clasa politică din Ucraina nu poate să-și asume pierderea de teritorii. Ar fi „o pierdere injustă până la urmă” pentru administrația de la Kiev, potrivit ministrului Apărării, care a concluzionat că rezultatul ar fi o „înfrângere prea mare” pentru politicienii ucraineni. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat la scurt timp, susținând că propunerea privind negocierile de pace ca singură soluție se înscrie într-un discurs ce aparține manipulărilor rusești. 

Și șeful statului român a avut o reacție dură. Fiind întrebat într-o conferință de presă cum vede declarațiile ministrului, Klaus Iohannis a fost tranșant: „În acest război, Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea, cu toții, că doar Ucraina va decide când și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”.  

De asemenea, nici premierul României și șeful partidului din care face parte nu au trecut cu vederea gafa.

Ulterior, ministrul Apărării a declarat că nu i-a cerut nimeni demisia și tot ce se întâmplă e o „montură USR-istă”. Întrebat dacă va face un pas în spate, Vasile Dîncu a închis telefonul.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite