Dîncu, întâlnire cu Ciucă. Cei doi au discutat despre „calibrarea comunicării publice” a Ministerului Apărării UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Dîncu a ajuns la Palatul Victoria, acolo unde va avea o discuție cu premierul, în contextul declarațiilor controversate ale ministrului Apărării. Potrivit unor surse politice, Ciucă i-ar putea cere demisia.

Vasile Dîncu ar putea să-și piardă scaunul de ministru FOTO Facebook V. Dîncu
Vasile Dîncu ar putea să-și piardă scaunul de ministru FOTO Facebook V. Dîncu

UPDATEPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Vasile Dîncu a ajuns în această dimineață la Palatul Victoria, unde are o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă. Potrivit unor surse guvernamentale, la această oră cei doi politicieni poartă o discuție. 

Întrevederea are loc în contextul în care Vasile Dîncu a fost criticat de Klaus Iohannis, dar și de premierul Nicolae Ciucă și de președinele PSD, Marcel Ciolacu, după o declarație la termenii în care ar trebui să facă pace Ucraina cu Federația Rusă. 

Iohannis i-a transmis lui Dîncu să citească mai atent revista presei ca să înțeleagă poziția statului nostru în ceea ce privește Ucraina. La rândul său, minsitrul Apărării a zis că ceea ce s-a întâmplat, adică reacții contra sa, sunt „o montură USR-istă”.  „E o montură useristă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspundă mai ales așa”, a precizat Dîncu.  

  Întrebat dacă va sta de vorbă cu premierul, așa cum a cerut Nicolae Ciucă, Vasile Dîncu a precizat: „O să discut. Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO despre calea diplomatică care nu este niciodată o cale care să fie dată la o parte. Este singura posilibate, diplomația, de a opri violențele și conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă, aceea de a lupta până la capăt. Iar noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă. Nu înțeleg de ce această montură s-a făcut la București și s-a pus în această cheie, încât președintele și premierul au răspuns. Sigur că vom avea discuții”.

Mesaj criptic al ministrului Apărării

Ministrul Apărării a postat o fotografie în care apare într-o bibliotecă, la Bruxelles, în decrierea acesteia menționând că este „paradisul ascuns din mijlocul orașului".

„După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altadată mi-am petrecut multe ore și zile”, își începe Dîncu postarea.

Aici nu se aude vocea idioților, linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici racnetele prostilor și nici soaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici. De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iti dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din carti ale câtorva biblioteci”, continuă ministrul. Dîncu susține ulterior că „prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint”.

  „Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niste amărâte de coperti de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează. Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetatenie aici, nici statut de refugiat. În fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii”, a mai transmis Dîncu.   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite