Gorghiu: Democraţia şi statul de drept din Moldova, atacate prin acţiunile de război hibrid ale Rusiei

0
Publicat:

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că democraţia şi statul de drept din Republica Moldova sunt constant atacate prin acţiunile de „război hibrid” ale Rusiei, iar dezinformarea este „prima armă” pe care o folosesc aceştia pentru a destabiliza.

Alina Gorghiu si ministra Justitiei din Rep Moldova FOTO Alina Gorghiu Fb jpg

Alina Gorghiu s-a întâlnit, miercuri cu omologul său din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru.

Mă bucur că prima mea vizită oficială în calitate de ministră a Justiţiei este în Republica Moldova. Este un mesaj puternic de confirmare a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova în orice domeniu. Am asigurat-o pe doamna ministră că vom continua demersurile susţinute în relaţia cu instituţiile UE şi statele membre în sprijinul Republicii Moldova, pe toate palierele legate de integrarea europeană", a declarat Alina Gorghiu, citată într-un comunicat de presă.

Progrese înregistrare

Gorghiu a adăugat că România acordă sprijin pentru obţinerea unei decizii pozitive până la finalul anului în curs privind deschiderea de către Republica Moldova a negocierilor de aderare.

Felicitări pentru progresul înregistrat în implementarea celor nouă recomandări formulate de Comisia Europeană în iunie 2022, inclusiv în domeniul justiţiei. Suntem pregătiţi să acordăm, în continuare, autorităţilor de la Chişinău asistenţă tehnică în procesul de reformă a justiţiei şi consolidare a statului de drept, împărtăşind din experienţa României, în special din perioada de preaderare. De asemenea, vom continua să ajutăm şi la transferul de expertiză, transpunerea acquis-ului şi formarea profesională a experţilor din administraţia centrală implicaţi în procesul de integrare europeană", a afirmat ministrul român al Justiţiei.

Pericolul care pândește și România 

Alina Gorghiu a mai afirmat că dezinformarea este „prima armă" pe care o folosesc ruşii pentru a destabilizare.

Să nu uităm: democraţia şi statul de drept din Republica Moldova sunt constant atacate prin acţiunile de război hibrid ale Rusiei. Miza strategică comună este să contracarăm aceste acţiuni. Regiunea nu îşi permite destabilizarea R. Moldova. Dezinformarea este prima armă pe care o folosesc ruşii pentru a destabiliza nu doar Republica Moldova, ci toate statele din regiune. 'Actori utili' şi 'strategici' care avansează interesele Rusiei există şi în România. Trebuie să comunicăm cât mai clar cetăţenilor ce înseamnă parteneriatul România-Republica Moldova şi care sunt avantajele lui de necontestat", a declarat ministrul Justiţiei.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite