Gorghiu anunță toleranță zero pentru accidentele provocate de persoane băute, drogate sau fără permis

0
Publicat:

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat că statul va trata fără toleranță cazurile accidentelor rutiere grave provocate de şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis, a declarat, duminică, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Cazul de la Constanţa este absolut tragic. (...) Am văzut că a primit mandat de arestare, am văzut soluţia venită de la instanţă, 30 de zile pentru tânărul de 19 ani care a fost cel care a generat accidentul. Fără toleranţă va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan", a afirmat Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Ministrul a mai afirmat că toate instituţiile cu atribuţii în domeniu ar trebui să se implice mai mult. „Cred că astăzi nu este despre presiunea pe sistemul de justiţie, cred că tema legată de accidentele de circulaţie săvârşite de persoane care sunt sub influenţa alcoolului sau a drogurilor ar trebui să devină temă de agendă a tuturor celor care au atribuţii în diminuarea acestui fenomen”, a mai spus Gorghiu, amintind de Legea Anastasia, promulgată recent, despre care a firmă că nu a fost dată întâmplător, ci pentru că România este pe primul loc în UE la accidente de circulație. 

Potrivit ministrului, jumătate dintre cazurile cu care se ocupă Serviciul de Probaţiune sunt legate de persoane care au condus fără permis, au condus sub influenţa alcoolului sau a drogurilor sau sunt legate de alte lucruri legate de incidente de circulaţie.

Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, într-un accident produs de un şofer care consumase droguri înainte de a se urca la volan. Găsit în Vama Veche, fără a-și aminti că a produs un accident, bărbatul învârstă de 19 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Matei-Vlad Pașcu se numără acum printre primii români care vor suporta rigorile Legii Anastasia, denumite în memoria unei fetițe ucise de o șoferiță fără permis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite