Gorghiu, despre comasarea alegerilor: M-aş bucura ca în luna februarie să găsim o soluţie înţeleaptă

0
Publicat:

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ar vrea ca în luna februarie Coaliția să se decidă pentru „o soluţie înţeleaptă” pentru comasarea unor alegeri, subliniind că în 2024 vor fi cheltuite 3,8 miliarde de lei pentru cele patru teste electorale.

Gorghiu, despre comasarea alegerilor: Am putea să evităm oboseala electoratului Foto: Arhivă
Gorghiu, despre comasarea alegerilor: Am putea să evităm oboseala electoratului Foto: Arhivă

Eu ca argeşeancă, ca om care văzut foarte multe campanii în politica românească, din 2001 încoace, vă spun că nu avem voie, noi cei din coaliţia aflată la guvernare în momentul acesta, să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024. Şi aşa, cred că trebuie să fim corecţi cu cetăţenii şi să le spunem că avem priorităţi care pot fi puse într-o anumită umbră dacă ne vom concentra prea mult pe atâtea campanii electorale şi pe atâtea alegeri, iar prioritatea principală este stabilitatea politică, o altfel de prioritate la fel de importantă este atragerea banilor din PNRR, continuarea strategiei legate de investiţii, echilibrarea bugetului și așa mai departe”, a spus Alina Gorghiu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Argeș.

Ministrul Justiţiei a afirmat că speră ca în luna februarie să se găsească „o soluţie înţeleaptă” în scest sens. „Și m-aş bucura ca în luna februarie să găsim o soluţie înţeleaptă. Iar eu sper, și vă spun acest lucru pentru că de fiecare dată am vorbit în ultimii ani legat de comasare, sper să găsim soluţia agreată, consensuală, la nivelul coaliţiei, astfel încât să eliminăm toate aceste probleme care ar putea fi create în an electoral, an electoral care întotdeauna presupune un anumit nivel de agitaţie socială, greve, proteste, le vedem cu toții, dar presupune şi costuri destul de mari”, a mai afirmat reprezentanta PNL.

Evitarea oboselii electorale

Știu că majoritatea spune că exerciţiul democratic costă, este adevărat, suntem dispuşi ca stat democratic să suportăm sume de bani relevante pentru a gestiona procesele electorale, dar în acest an vorbim de 3,8 miliarde de lei care se cheltuie pentru organizarea și desfăşurarea în bune condiţii a acestor alegeri, ca să nu mai vorbim de faptul că această economie ar fi bună la bugetul statului și un argument suplimentar, cred că am putea să evităm oboseala electoratului şi un eventual absenteism, spre sfârşitul anului, pentru că nu toată lumea să știți că aleargă spre urnele de vot a patra, a cincea oară în 2024”, a subliniat Gorghiu.

Premierul Marcel Ciolacu a susținut recent că țara noastră nu are cum să sărăcească exact din cauza organizării tuturor rundelor de alegeri la timpul lor. Potrivit liderului PSD scenariul comasării unora dintre alegeri este prematur. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite