Dosare penale în cazul deputatului exclus din PSD. Anchete in rem pentru act sexual cu un minor și viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul General au deschis două dosare penale in rem, pentru viol și act sexual cu un minor, în cazul înregistrărilor cu deputatul Aurel Bălășoiu. Anchetatorii ar fi audiat, luni, un personaj cheie în în acest caz.

Parlamentarul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD FOTO Facebook
Parlamentarul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD FOTO Facebook

Anchetatorii s-au autosesizat privind fapta de act sexual cu un minor, iar in ceea ce privește infracțiunea de viol, fapta e anchetata în urma unei plângeri.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”, au transmis anchetatorii într-un comunicat de presă. 

De asemenea, procurorii au mai precizat că „pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane”.

Anchetatorii au menționat că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Procurorii Parchetului General au audiat ieri, 3 octombrie, un personaj cheie în cazul scandalului sexual în care este implicat fostul deputat PSD, Aurel Bălășoiu, fiind vorba despre un presupus călugăr care apare in interceptări.

Aurel Bălășoiu, exclus din PSD

Parlamentarul a fost exclus din partid în urma apariției unor imagini compromițătoare și a unor suspiciuni privind implicarea într-un scandal de sex cu minori. 

Formațiunea a mai subliniat într-un anunț ce face referire la a încălcarea legii și a demnității umane, că „se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat”, explicând că, „în caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunității parlamentare”, în cazul unei anchete penale. 

Deputatul respinge acuzațiile 

Aurel Bălășoiu a respins acuzațiile, afirmând că nu recunoaște astfel de acte. 

„Voi merge înainte și voi lupta! Merg înainte, nicio problemă! M-au exclus, nicio problemă! Nu recunosc!”, este răspunsul dat de parlamentar, fiind întrebat dacă recunoaște că a întreținut relații sexuale cu un minor. 

De altfel, și în cadrul înregistrărilor publicate, parlamentarul poate fi auzit cum spune că va respinge toate acuzațiile care îi sunt aduse în cazul declanșării unui scnadal public. 

Legăturile deputatului cu biserica

Aurel Bălășoiu este căsătorit şi a urmat cursurile Facultăţii de Teologie a Universității Pitești, dar și Facultatea de Drept a Universității București. În multe din fotografiile postate pe Facebook apare la biserică.

Potrivit informațiilor de pe pagina Camerei Deputaților, Aurel Bălășoiu este deputat de Argeș, fiind membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Înainte de a obține mandatul, a ocupat funcția de primar în comuna Rociu din județul Argeș, potrivit paginii administrației locale, fiind urmat pe fotoliul de edil de fiul său. 

Din 1991 până în 2004 a fost secretar al Consiliului Local, iar între anii 1981-1991 deputatul a ocupat funcția de contabil. 

Activitatea lui Aurel Bălăşoiu din Parlament se rezumă la doar două luări de cuvânt în plen, o dată la depunerea jurământului și o altă dată pentru a transmite o declaraţie politică despre „Creşterea galopantă a preţului carburanţilor şi impactul produs". 

În ceea  ce privește inițiativele legislative, parlamentarul a semnat 54 de documente, din care 11 au fost promulgate ca legi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite