Crin Antonescu, despre Simion: O doză enormă de populism / Ce spune despre Șoșoacă

0
Publicat:

Fostul președine PNL, Crin Antonescu, a transmis, duminică, faptul că deși pare să fie un context favorabil pentru politicieni ca George Simion și Diana Șoșoacă,nu crede că „nişte instituţii democratice serioase se pot simţi ameninţate” de asemenea parlamentari și partidele pe care le reprezintă.

Crin Antonescu s-a retras la Bruxelles. Foto: Inquam Photos
Crin Antonescu s-a retras la Bruxelles. Foto: Inquam Photos

Crin Antonescu a afirmat, duminică, seara în cadrul unei emisiuni televizate că regimul democratic este un sistem continuu amenințat și care trebuie apărat. Fostul lider PNL a transmis că este evident valul care vine din direcția partidelor lui George Simion și cel al Dianei Șoșoacă, însă fostul lider politic nu crede că „nişte forţe politice serioase şi nişte instituţii democratice serioase se pot simţi ameninţate de un scor electoral, oricât de mare”.

„Există mereu pericole la adresa democraţiei, de la forme de extremism la unele forme de political corectness. Nu cred că George Simion, partidul său pot fi comparate pentru că nu sunt la putere, se exagerează puţin. Sigur, se simte, e foarte clar că vine un val pe direcţia George Simion sau chiar Diana Şoşoacă, numai că eu nu cred că nişte forţe politice serioase şi nişte instituţii democratice serioase se pot simţi ameninţate de un scor electoral oricât de mare, între noi fie vorba nici nu cred că va fi atât de mare”, a afirmat Antonescu.

Nu îmi place doza mare, enormă de populism cu care Simion şi partidul său injectează anumite teme de discurs care au elemente de corectitudine, pleacă de la unele realităţi dar sunt promovate, asortate cu o doză de populism pe care nu l-am acceptat niciodată. George Simion şi colegi ai domniei sale sunt destul de performeri, scorul pe care l-au obţinut arată o activitate, un efort de organizare care, ne place sau nu, ca rezultate trebuie apreciat. George Simion pare să fi făcut un efort în aceşti ani care nu trebuie să fie desconsiderat”, a mai declarat fostul lider politic.

George Simion, pe locul trei la alegerile prezidențiale potrivit unui sondaj INSCOP

Voturile românilor la alegerile prezindențiale ar putea merge, în cea mai mare măsură, către Mircea Geoană, secretarul adjunct NATO, potrivit unui sondaj INSCOP, publicat șa începutul lunii octombrie . Acesta ar fi votat de un procent de 25,3%, respectiv 24,6%. Acesta ar fi urmat de Marcel Ciolacu (cu 19,5% și 21,4%), George Simion (18,7% și 18,5%), Nicolae Ciucă ( 11,2% și 12,8%), Diana Șoșoacă (10,1% și 8,4%), Cătălin Drulă (5,6% și 5,4%), Dacian Cioloș (4,1% și 3,4%) și Kelemen Hunor ( 2,7% și 2,3%).

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la solicitarea News.ro. Datele au fost strânse în perioada 15-22 septembrie 2023, fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), eșantionul fiind format din 1550 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.49 %, la un grad de încredere de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite