Gest ostentativ al Dianei Șoșoacă: Senatoarea anunță prin intermediul Parlamentului că merge la un eveniment al Ambasadei Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Șoșoacă va participa la un eveniment al Ambasadei Ruse în România. Senatoarea a ales să anunțe prezența sa la recepție prin intermediul unui comunicat de presă al Senatului.

Diana Șoșoacă, senatoare în Parlamentul României FOTO: Inquam Photos
Diana Șoșoacă, senatoare în Parlamentul României FOTO: Inquam Photos

UPDATE: Comunicatul în care Diana Șoșoacă și-a anunțat participarea la evenimentul organizat de Ambasada Rusiei a fost șters de pe pagina de internet a Senatului.

----

Un comunicat de presă urcat pe pagina de internet a Senatului transmite că Diana Șoșoacă va participa la recepția organizată de Ambasada Rusiei, dând curs invitației primite de ambasadorul Valery Kuzmin la recepția organizată joi, 4 mai. Evenimentul a fost organizat cu prilejul victoriei „Aliaților împotriva puterilor Axei în cel de-al doilea război mondial”.

De data aceasta, Diana Șoșoacă a ales să transmită mesajul prin intermediul Senatului, comunicatul fiind postat de reprezentanții acestei Camere pe pagina de internet a instituției.

În comunicat se arată că „în spiritul dialogului și al deschiderii care o caracterizează, doamna senator a decis să dea curs invitației de a participa la acest eveniment emblematic pentru istoria țărilor noastre. Participarea la un astfel de eveniment, deși blamată de susținătorii izolării Rusiei, este un bun prilej de reluare a dialogului pe o serie de teme sensibile rămase nesoluționate și care constituie în continuare sursa neîncrederii dintre poporul român și cel rus”, se arată în comunicatul de presă transmis de Senat.

Totodată, în comunicat Șoșoacă transmite că „o  Românie puternică este o Românie capabilă de dialog și de deschidere, de negociere și de afirmare, dincolo de limitările impuse de centrele de putere globaliste, ale căror interese nu coincid cu cele ale poporului român sau rus”.

Prezențe multiple la Ambasada Rusiei

Diana Șoșoacă a participat de-a lungul timpului la mai multe evenimente organizate de Ambasada Rusiei. Ultimul eveniment la care a luat parte aceasta a fost în luna februarie a acestui an, la o recepție organizată cu ocazia Zilei Diplomatului Rus.

Anterior, în luna noiembrie a anului trecut, senatoarea a participat la recepția  organizată de Ambasada Rusiei la București cu ocazia zilei Unității Naționale a Federației Ruse.

De asemenea, Diana Șoșoacă, alături de mai mulți parlamentari neafiliați, au mers în luna martie la Ambasada Rusiei, pentru a anunța „neutralitatea” României în războiul declanșat de Kremlin în Ucraina. Ulterior acestei vizite, hackerii pro-ruși de la Killnet au apreciat-o pe Diana Șoșoacă într-o postare pe Telegram, numind-o „om deștept”. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite