Gerea, ministrul fără bilanţ: primele promisiuni, în ultima zi de mandat. Liberalul nu ştia că va pleca din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, căruia liberalii i-au retras astăzi sprijinul politic, a făcut prima sa vizită de lucru în ultima zi a mandatului. Gerea a vizitat Dacia, Arpechim şi Oltchim şi le-a promis sindicaliştilor, dar şi foştilor angajaţi că, pe viitor, plănuieşte să  le rezolve problemele.

Fostul ministru al Economiei nu a reuşit, în cele patru luni pe care le-a petrecut în fruntea ministerului, să facă decât promisiuni. Fără să ştie că urmează să fie înlăturat din funcţie, Gerea a făcut prima sa vizită de lucru ieri, în ultima zi a mandatului său.

Una dintre primele opriri ale lui Gerea a fost la Piteşti, la Dacia, unde le-a promis angajaţilor că Grupul Renault va păstra uzina. Ulterior,   fostul ministru s-a întâlnit cu cei 2.500 de disponibilizaţi ai combinatului, cărora le-a promis că va găsi soluţii pentru a plăti datoria de opt milioane de euro către OMV-Petrom. Declaraţiile sale au stârnit aplauze.

Între planurile anunţate de Gerea mai figurau şi privatizări importante. Întrebat, de un reporter, dacă are timp pentru a duce la capăt toate aceste sarcini, Gerea a răspuns prompt: „Pentru o întrebare mai am“ .

De asemenea, întrebat dacă zvonurile privind remanierea sunt adevărate, Gerea a reacţionat ca un om sigur pe funcţia sa: a râs.

Ce planuri avea Gerea pentru Oltchim

La fel de optimist a fost demnitarul şi la Vâlcea, unde s-a întâlnit cu directorii şi sindicaliştii Oltchim.

“Vom avea măcar trei oferte angajante, nu vreau să intru pe scenariul pesimist pentru că nu am niciun element care să mă facă să cred că pe 28 martie nu vom avea plicurile deschise”, le-a transmis Gerea celor prezenţi.

Planurile de viitor ale ministrului? „Să facem faţă perioadei pe care o traversăm şi atât. Tot ce e în plus, e binevenit “, a conchis el, optimist.

Debarcat fără voie

Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a fost înlăturat din fruntea ministerului fără voia sa. Drept dovadă stau declaraţiile sale dinaintea şedinţei Biroului Politic al PNL, prin care a anunţat că nu doreşte să demisioneze. Aceeaşi poziţie a exprimat-o Andrei Gerea şi în cadrul întrunirii, însă liderii liberali au decis să îi forţeze mâna şi au votat demiterea acestuia.

La finalul şedinţei, întrebat care au fost motivele demiterii, Andrei Gerea a răspuns că, probabil, liberalii vor să tureze motoarele şi să se mişte cu viteză sporită în cadrul Guvernului.

Citeşte şi:

UPDATE Gerea a refuzat să demisioneze, conducerea PNL l-a împins de la spate. Biroul Politic a votat demiterea ministrului

Conducerea PNL a votat demiterea ministrului Economiei, Andrei Gerea, după ce acesta a refuzat să demisioneze din funcţie.

Guvernul Ponta, tras pe dreapta - PNL a schimbat astăzi patru miniştri. Iohannis: Nu renunţ la Primărie

Conducerea PNL a stabilit astăzi echipa guvernamentală care va prelua portofoliile Internelor, Economiei, Finanţelor şi Sănătăţii. În fruntea lor a fost desemnat Klaus Iohannis, drept vicepremier, care va prelua şi mandatul de la Interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite