Ministrul Economiei, Andrei Gerea, s-a întâlnit cu foştii angajaţi de la Arpechim, cărora le-a spus că va încerca să le rezolve problemele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a fost, astăzi, în vizită la Piteşti. A încercat să mulţumească pe toată lumea. A mers la Uzina Dacia, la Arpechim şi a strâns mână cu foştii angajaţi de la Combinat, cărora le-a dat o speranţă, aceea de a nu mai sta cu teama că vor fi executaţi silit din cauza banilor pe care îi au de dat înapoi.

Prima vizită pe care ministrul Economiei, Andrei Gerea, a făcut-o, a fost la Uzina Dacia, de la Mioveni. Concluzia a fost una îmbucurătoare pentru angajaţi, aceea că Grupul Renault va păstra Uzina de la Mioveni. ”În urma acestei întâlniri, s-a reafirmat dorinţa managementului Grupului Renault de a păstra uzina de la Mioveni ca fiind cea mai importantă uzină din afara Franţei. Deci nici vorbă de relocare", a declarat Andrei Gerea. Ministrul a rămas plăcut surprins şi de nivelul cantitativ la care a ajuns producţia Uzinei. "Ritrmul pe care Dacia a reuşit să-l atingă, acela de a livra o maşină la fiecare 55 de secunde, este extraordinar de important. Sunt plăcut impresionat. De asemenea, îmi place grija pe care conducerea Dacia o acordă angajaţilor săi", a mai spus Andrei Gerea.

image

Ministrul Economiei a făcut o vizită scurtă şi la sediul Arpechim, după care a mers la Primăria Piteşti, unde era aşteptat de sute de foşti angajaţi ai societăţii. Oamenii, îngrijoraţi de faptul că sunt executaţi silit pentru sume importante de bani pe care le-au primit iniţial de la conducere după care au fost daţi în judecată şi acum sunt obligaţi să-i restituie, i-au cerut ajutorul. Andrei Gerea le-a lăsat o umbră de speranţă: ”Încercăm să găsim soluţii şi în termen de maxim două luni să le achităm toată suma care se ridică la milioane de euro. Eu ştiu şi vă înţeleg teama, dar sunt optimist.”, le-a spus ministrul Economiei. Foştii angajaţi de la Arpechim sunt disperaţi. Sunt puşi în situaţia să le ia copiilor de la gură pentru a achita nişte sume de bani care le-au fost daţi iniţial şi apoi ceruţi. ”Eu am doi copii. Muncesc acum pe un salariu de 600 de lei, iar domnul executor judecătoresc mi-a spus că îmi va opri câte 380 de lei pe lună. Păi eu cu ce îmi mai cresc copiii, ce le mai pun pe masă...”, a spus, îngrijorat, unul dintre foştii angajaţi.

image

După această întâlnire, ministrul Economiei a ţinut o conferinţă de presă după care a plecat către Râmnicu Vâlcea, pe Platforma Oltchim.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite