George Simion şi Gabriel Zetea, la un pas de bătaie. Ironii pentru liderul AUR: Domnule Georgeta Simeleone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Simion și social democratul Gabriel Zetea au fost la un pas de a se lua la bătaie în Parlament, la dezbaterile pe tema creșterii salariilor aleșilor locali. De altfel, liderul AUR a fost ținta ironiilor unora dintre parlamentari, fiind numit „Georgeta Simeleone” cu aluzie la Giorgia Meloni

Scandal în Parlament FOTO: Captură Video George Simion
Scandal în Parlament FOTO: Captură Video George Simion

„Domnul George Simion sunteți cu oamenii, cu poporul? Știți că angajații din admnistrația locală nu pot sa crească salariile la zeci de mii de români. Îți place că ai salarii de 2.000 lei? Poți să trăiești cu două mii, George?” , i s-a adresat deputatul PSD lui George Simion.

George Simion a răspuns afirmațiilor social-democratului și precizat că „le creșteți pe ale voastre”. În replică, Zetea a menționat că este vorba despre creșterea salariilor angajaţilor primarilor. „Nu, pe ale oamenilor. Ai fost într-o singură primarie? Când ai intrat ultima oară într-o primărie? Nu va mai bateti joc de angajatii din primarii”.

În scandal a intervenit și deputatul AUR Dan Tănasă, care a precizat că „vă creșteți vouă salariile , va securizați activul de partid. Asta faceți acum, vă securizați activul de partid. Nu vă este rușine. Unii dintre români lucrează pentru 1.500 de lei”.

Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, i s-a adresat liderului AUR drept „domnule Georgeta Simeleone”, aluzie la Giorgia Meloni, cea conduce partidul care a câștigat alegerile legislative din Italia.

Scandalul dintre cei doi deputați a izbucnit în momentul în care George Simion a acuzat PSD de minciună, acuzație care l-a ridicat de la masa pe deputatul social-democrat Gabriel Zetea.

Scandal în timpul dezbaterilor privind majorarea salariilor parlamentarilor și primarilor

Parlamentarii au strigat unii la alţii în dezbaterile din comisiile reunite de muncă şi de buget ale Camerei Deputaţilor care au avut pe ordinea de zi proiectul de lege privind aprobarea OUG 115/2022, tema aflată în dispută fiind majorarea salariilor parlamentarilor şi ale primarilor.

OUG 115/2022 completează art. 1 din OUG 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite