George Simion: „Ne dorim un premier independent precum Călin Georgescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO: Inquam Photos/ George Călin
George Simion FOTO: Inquam Photos/ George Călin

George Simion, copreşedintele AUR, a declarat că formaţiunea pe care o conduce susţine propunerea unui premier independent, în persoana lui Călin Georgescu.

„Am purtat discuţii cu alte partide, nu există o majoritate parlamentară, dar AUR vrea să îşi ofere sprijinul pentru stabilitate şi soluţii concrete.

Noi ne dorim un premier independent precum Călin Georgescu. Aşteptăm celelalte formaţiuni să vină cu un nume pe care să-l agreăm, un premier independent, dincolo de orice dubiu”, a transmis George Simion luni.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va participa la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie condusă de George Simion, copreşedintele partidului. Din delegaţie vor mai face parte copreşedintele Claudiu Târziu, Marius Lulea, Dan Tănasă şi Dumitrina Mitrea.

Partidele merg luni la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre numirea unui nou premier. Până în prezent nu este conturată nicio majoritate parlamentară, adică un grup de formaţiuni care să poată învesti un nou guvern.

Cine este Călin Georgescu

Călin Georgescu nu este necunoscut scenei politice româneşti. A mai fost vehiculat la postul de prim-ministru din partea AUR în urmă cu un an, dar şi din partea PSD, de fiecare dată sub formula de tehnocrat, şi s-a remarcat în trecut cu un discurs anti-occidental, inclusiv cu opinii împotriva intrării României în zona euro.

Călin Georgescu este un cunoscut expert de mediu. A fost între 2000 şi 2013 directorul executiv al Centrului Naţional de Dezvoltare Durabilă. Totodată, acesta a fost numit de Guvern pentru a coordona dezvoltarea a două versiuni a Strategiei naţionale de dezvoltare durabilă, mai întâi în 1999 şi apoi în 2008.

Călin Georgescu a mai fost raportor special al ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România. Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţei Române pentru Clubul Romei. În noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv, numele acestuia a fost vehiculat de mai multe ori în presă pentru funcţia de premier, fiind menţionat mai ales pe filiera Sputnik, un canal de propagandă al Rusiei.

Citeşte şi: Partidele, faţă în faţă cu Iohannis. Şeful statului nu a făcut nicio declaraţie înainte de consultări. USR are propunere de premier

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite