Consultări la Cotroceni. AUR participă cu o delegaţie condusă de George Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va participa la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie condusă de George Simion, copreşedintele partidului.

Din delegaţie vor mai face parte copreşedintele Claudiu Târziu, Marius Lulea, Dan Tănasă şi Dumitrina Mitrea.

Partidele merg luni la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre numirea unui nou premier. Până în prezent nu este conturată nicio majoritate parlamentară, adică un grup de formaţiuni care să poată învesti un nou guvern.

Partidul Naţional Liberal este prima formaţiune care va intra la consultări, dar care nu va avea nicio propunere de premier. Liberalii îl susţin în continuare pe Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru, însă sunt condiţionaţi de existenţa unei majorităţi parlamentare. PNL este urmat de Partidul Social Democrat, care va intra la consultări de la 13.00, formaţiune care susţine alegerile anticipate. 

USR se va întâlni cu şeful statului de la ora 14.00, iar până la această oră reprezentanţii formaţiunii nu au decis numele cu care vor merge ca variantă de premier.  AUR, partid care va intra la consultări de la ora 16.00, vrea un guvern de tehnocraţi sau alegeri anticipate. UDMR nu s-a pronunţat pe această temă, cum nici Grupul minorităţilor nu a făcut. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite