Geoana, mesaj pentru liderii de la București privind un proiect de țară: O șansă ca asta nu se ratează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, le-a transmis liderilor politici, în cadrul unui interviu pentru Digi24, că este un moment oportun pentru România, pentru a merge mai departe cu proiectul național. 

FOTO Facebook / Mircea Geoană
FOTO Facebook / Mircea Geoană

„Nu am un alt sfat de dat, din nicio poziție. Singurul meu sfat este: ne uităm puțin în trecut și elitele românești (...)  au avut puterea să-și dea mâna și să-și spună: o șansă ca asta nu se ratează. (...) Este din nou șansa să mergem mai departe cu proiectul național și cred că vom fi cu toții capabili, fiecare în rolul său, să ne facem datoria față de această țară”, a transmis Mircea Geoană într-un interviu pentru Digi24, fiind întrebat ce ar face dacă ar fi președintele României în prezent. 

Secretarul General Adjunct al NATO a mai explicat că „toată istoria modernă a României este făcută din șanse fructificate de elitele românești, la plural, în momente de șocuri geopolitice. Așa s-a născut România Mică. România Mică s-a născut după războiul Crimeii, România Mare s-a născut după Primul Război Mondial și România occidentală s-a renăscut după căderea comunismului”, susținând că „trăim din nou un astfel de moment”. 

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, este plasat în sondaje cu cele mai mari șanse în cursa prezidențială din 2024. Numărul 2 din NATO este candidatul preferat de 14,5% din alegătorii cu drept de vot și și conduce în toate scenariile pentru al doilea tur.

Secretarul general adjunct al NATO a declarat, întrebat despre o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale, că va lua o decizie atunci când „va veni momentul”, nefiind acum o perioadă de încălzire pentru o altă funcție.

De altfel, în cazul unei candidaturi la prezidențialele din 20024, în turul doi, Mircea Geoană reiese câștigător în toate scenariile prevăzute, indiferent de contracandidat.

În același timp, mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite