FOTO Hobby de politician: De la sporturi extreme la dansuri exotice sau grădinărit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Băsescu, la cules de legume alături de soţia sa FOTO Facebook
Preşedintele Băsescu, la cules de legume alături de soţia sa FOTO Facebook

În timpul liber, politicienii români au activităţi dintre cele mai diverse pe care le promovează ori de câte ori au ocazia. In timp ce unii practică diverse sporturi sau preferă să călătorească, alţii au îndeletniciri artistice precum muzica sau dansurile exotice.

Recent, preşedintele Traian Băsescu a publicat, pe pagina sa de Facebook, o serie de fotografii care îl înfăţişează în grădină, la cules de legume. “Îmi revendic dreptul de a fi un mic horticultor”, a scris Băsescu, după care a postat imaginile grăitoare.

De altfel, în luna iunie a acestui an, el a declarat că, după terminarea mandatului, i-ar plăcea să devină proprietarul unei ferme.”Mi-ar plăcea să am o fermă, aşa, de 200-250 de hectare pe care, pe vreo 50 de hectare, să fac o livadă cu piersici, cireşi, meri”, a arătat preşedintele.

Nici pasiunile premierului nu au rămas ferite de ochii publicului: baschetul, raliul, dar şi fotbalul se numără printre activităţile preferate de Victor Ponta. Recent, în timpul vizitei în Statele Unite, şeful Guvernului a jucat baschet cu Ghiţă Mureşan, sport pe care îl practică de ani buni. In schimb, soţia sa, Daciana Sârbu, este pasionată de gătit. Europarlamentarul PSD publică periodic pe blogul personal, dar şi pe Facebook fotografii şi reţete culinare.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este pasionat de sporturile pe apă, conduce bărci de mare viteză, practică paraşutismul, iar în sezonul de iarnă călătoreşte la Carnavalul de la Rio, pentru a-şi exersa priceperea la dansuri exotice.

Si deputatul liberal Ludovic Orban are un hobby pe care l-a împărtăşit cu publicul: cântatul la chitară. Orban  cântă la chitară din clasa a patra şi a urmat, timp de şase luni, cursurile uneo şcoli de muzică. Intr-un interviu acordat ziarului “Evenimentul Zilei”, în 2008, liberalul a vorbit despre repertoriul preferat.

“Sunt multe, de la muzică populară până la rock sau folk. Este o listă lungă. Îmi plac Aurelian Andreescu, Cornel Constantiniu, Angela Similea, Holograf, Tudor Gheorghe”, a povestit Orban.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este, pe de altă parte, pasionat de motociclete şi este posesorul mai multor motociclete Harley-Davidson.

Deputatul PDL Elena Udrea a publicat, în timpul verii, fotografii din călătoriile pe care le-a întreprins în ţară, dar şi în străinătate. Intr-un răstimp de câteva săptămâni, Udrea a vizitat Delta Dunării, judeţul Maramureş, a călătorit la mare, la munte şi a notat impresii de la fiecare vizită.

Putin, campion la hobby-uri

Dacă despre preşedintele american Barack Obama puţini ştiu că obişnuieşte să colecţioneze reviste de benzi desenate, iar François Hollande se încadrează în categoria “sportivilor de duminică”, pasiunile preşedintelui rus Vladimir Putin au făcut înconjurul lumii.

Astfel, liderul de la Kremlin schiază, practică judo, hochei pe gheaţă, cântă la pian, este un împătimit al sporturilor auto, iar uneori merge la pescuit.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite