Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu: Băsescu are dreptate politic, nu şi constituţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, afirmă că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia premierul Victor Ponta ar trebui să ceară, de la Cotroceni, redesemnarea în funcţia de şef al Executivului, este corectă din punct de vedere politic, dar nu e susţinută de Legea fundamentală.

„Preşedintele Băsescu are dreptate din punct de vedere politic, dar nu are dreptate din punct de vedere constituţional. Dacă USL a fost votat, atunci când USL a dispărut, e normal să dispară şi el ca premier şi are dreptate, dar din punct de vedere politic“, a declarat Iancu pentru „Evenimentul Zilei“.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în emisiunea „După 20 de ani“ de la ProTV, că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier şi a adăugat:„Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC“.

Preşedintele a spus că „din discuţii“ ştie că UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare.

Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL, astfel că nu există niciun rol al preşedintelui în actuala procedură, a declarat premierul Victor Ponta, într-un comunicat transmis de Guvern.

Citeşte şi:

Băsescu: Nu îl mai desemnez pe Ponta premier

Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani“ de la ProTV, că nu îl va mai desemna pe Victor Ponta premier dacă acesta vine la Cotroceni, aşa cum ar trebui, pentru desemnarea şefului viitorului Guvern, în condiţiile cooptării UDMR la guvernare.

Ponta: Băsescu vorbeşte fără bază constituţională, eu schimb compoziţia politică, nu programul

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind redesemnarea premierului sunt pur politice şi fără nicoio bază constituională, deoarece în Parlament va fi schimbată compoziţia politică, nu şi programul, a declarat premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite