Florin Cîţu, replică pentru USR: „Au fost de acord că nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile premierului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

La finalul şedinţei de Guvern de joi, Florin Cîţu a declarat că, după ce au transmis că nu vor veni la şedinţă, membrii USR PLUS au înţeles că problemele ţării sunt mai importante şi că trebuie să fie aproape de români. Premierul susţine că toţi reprezentanţii Guvernului au fost de acord cu atribuţiile premierului, printre care şi aceea de a revoca un ministru.

UPDATE Chestionat despre raportul controversat publicat în Monitorul Oficial de către Andreea Moldovan, Florin Cîţu a transmis că acesta nu a trecut prin CNSU, drept urmare nu putea să fie publicat. 

 „Ordinul a fost anulat de ieri. Acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Iar acolo preşedinte este premierul României. Nu a trecut prin CNSU deci nu putea să fie publicat”, a mai declarat premierul.

Premierul, surprins de afirmaţiile lui Dan Barna

La finalul şedinţei Guvernului de joi, premierul Florin Cîţu s-a declarat surprins de afirmaţiile vicepreşedintelui Dan Barna, care s-a arătat deranjat de faptul că nu a fost anunţat înainte cu privire la revocarea lui Vlad Voiculescu. 

„Mă surprinde abordarea. În şedinţa de coaliţie de luni am fost foarte clar. S-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Acestea sunt de a evalua şi a propune atunci când decide, dar şi revocarea/ înlocuirea unui ministru. Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile. Ei au fost de accord că nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile premierului, asta a fost decizia de luni”, a explicat Florin Cîţu. 

Dan Barna a declarat că premierul „s-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei”.

„Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a spus vicepremierul.

Vezi şi: Barna: „Cîţu s-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite