Florica Cherecheş: Parlamentul să respingă toxica OUG 51 şi să adopte de urgenţă decontarea integrală a transportului elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florica Chereches FOTO Facebook Florica Cherecheş
Florica Chereches FOTO Facebook Florica Cherecheş

Deputatul Florica Cherecheş, vicepreşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, cere PSD să voteze respingerea OUG 51 şi să „adopte de urgenţă” decontarea integrală a transportului elevilor.

„Decontarea integrală a transportului elevilor a revenit zilele acestea pe agenda Parlamentului. În acest context, fac un apel către toţi parlamentarii să nu mai întârzie rezolvarea acestei probleme stringente pentru elevi. Noi, liberalii, considerăm că această soluţie este o investiţie în copiii noştri, statul, în acest caz, investind practic bani pentru descurajarea abandonului şcolar, dar şi fonduri pentru siguranţa transportului organizat al elevilor către şcoală. Copiii din mediile nesigure şi defavorizate sunt cei mai expuşi, iar această decontare va încuraja părinţii cu probleme financiare mari să-şi lase copiii la şcoală”, a afirmat Florica Cherecheş, potrivit unui comunicat de presă. 

Reprezentanta PNL a subliniat că PSD a avut până în prezent o atitudine ostilă. „Din păcate fostul guvern PSD nu a înţeles miza reală a decontării transportului elevilor. PNL a criticat OUG 51/2019 încă de la adoptarea ei de către defunctul guvern PSD, considerând că naveta elevilor trebuie decontată integral. După preluarea guvernării de către PNL, având în vedere faptul că majoritatea parlamentară a fost şi este una ostilă, Guvernul a considerat că decontarea navetei elevilor este o problemă atât de urgentă, încât la data de 12 decembrie şi-a angajat răspunderea pe abrogarea OUG 51/2019. Cu toate acestea, Curtea Constituţională, pe baza unei sesizări făcute de PSD, a considerat că angajarea răspunderii este neconstituţională pe un motiv discutabil, şi anume că există în circuitul parlamentar un proiect de lege de aprobare a OUG 51. Acest lucru este adevărat, însă nu împiedica găsirea unei soluţii care să rezolve imediat problema navetei elevilor”, a completat Cherecheş. 

Vicepreşedintele Comisiei de învăţământ din Cameră consideră e necesară abrogarea ordonanţei încă de săptămâna viitoare.  „Ulterior, Guvernul PNL a emis OUG 15/2020 prin care soluţiona decontarea navetei elevilor, proiectul fiind dezbătut şi aprobat, zilele acestea, în Comisia de învăţământ, cu amendamentele prin care se elimină limita de 50 km pentru decont. Acest proiect de lege va merge la Senat pentru a fi dezbătut şi a primi votul final. În paralel, proiectul de aprobare a OUG 51/2019 a fost dezbătut în comisiile raportoare din Camera Deputaţilor şi a primit un raport de respingere, urmând să primească, sper, un vot final negativ poate chiar săptămâna viitoare.Îmi exprim speranţa ca deputaţii PSD să înţeleagă nevoia de a abroga această ordonanţă toxică şi solicit tuturor senatorilor să susţină decontarea transportului pentru elevi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite