Elena Udrea despre Cătălin Predoiu: Cred că în timp va fi un candidat bun…pentru alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea. FOTO: Arhivă Adevărul
Elena Udrea. FOTO: Arhivă Adevărul

Deputatul PDL, Elena Udrea, a discutat joi seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre modul în care aceasta vede evoluţia candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale şi ultimele acţiuni ale PDL.

Actualul deputat de Roman s-a pronunţat felului în care se comportă Cătălin Predoiu, candidatul propus de democrat-liberali pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

„Cătălin Predoiu a mers prin ţară să cunoască organizaţiile. Este un exerciţiu pentru dânsul (…) Cred că în timp va fi şi un candidat bun, la parlamentare. Este greu să duci un candidat cu jumătate din scorul partidului său. Să zicem că într-un an de zile are timp pentru a câştiga cealaltă jumătate. E greu să meargă în turul II”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată despre o posibilă candidatură pentru funcţia de preşedinte al României, deputatul democrat-liberal a negat că ar avea intenţia de a candida aceasta oferind două explicaţii. Primul argument invocat de fostul ministrul al Dezvoltării şi Turismului este acela că o eventuală competiţie între aceasta şi Predoiu nu ar fi corectă, Elena Udrea fiind un mebru vechi al PDL:  „Eu nu m-am gândit să candidez împotriva domnului Predoiu, deoarece după atâţia ani în partid nu am vrut să candidez împotriva unui om venit de câteva luni, adus strict pentru proiectul preşedinţiei. Nu m-aş fi aşezat în competiţie cu un om cu o istorie atât de scurtă”.

Al doilea argument adus în prim-plan de deputatul democrat-liberal este faptul că nu este bine plasată în sondaje, intenţia de vot pentru aceasta fiind sub cea a partidului. Cu toate acestea, o posibilă candidatură ar fi posibilă în anumite condiţii: „Dacă din toate analizele, teoretic vorbind, ar rezulta că din partea dreptei candidatul cu cele mai mari şase ar fi Elena Udrea, ar fi o şansă. Adică, să am potenţialul cel mai mare”.

Pe lângă temele legate de Cătălin Predoiu şi alegerile prezidenţiale din 2014, Elena Udrea a subliniat în nenumărate rânduri faptul că PDL şi PMP trebuie să fie unite pentru a conta în viitoarele alegeri, dorinţa deputatului democrat liberal pentru anul viitor fiind „o dreaptă unită din care să facă parte şi Traian Băsescu” 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite