Elena Udrea: "Eu m-am săturat de trântori. Aş vrea să fac avocatură, agricultură şi să fac şi turism"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea. FOTO: Arhivă Adevărul
Elena Udrea. FOTO: Arhivă Adevărul

Deputatul Elena Udrea a discutat joi seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre ultimele evenimente petrecute în viaţa politică din România, dar a adus şi lămuriri despre debutul său în agricultură.

Despre investiţiile din agricultură

Eu tot spun despre agricultură şi turism că în momentul de faţă este moment bun pentru cine vrea să investească în agricultură.

Toate cu supermarketurile sunt pline de mâncare de import. E nevoie de legume şi fructe din România.

Am decis să investesc în agricultură pe ultima sută de metri deoarece de la 1 ianuarie vor avea acces şi străinii la terenurile din România

Atât cât îmi permit voi cumpăra terenuri agricole. Specialiştii mi-au zis că pentru a fi o investiţie bună este nevoie de peste 500 de hectare. Prima parcelă de teren am cumpărată la începutul acestei toamne

Până acum am cheltuit în jur de 50.000 de euro pentru că nu am apucat încă să semnez actele. Pe măsură ce sunt gata actele, semnez contractele.  

Am antamat 80 de hectare, dar nu am semnat la toate contractele de vânzare cumpărare.

Până acum am cumpărat în Călăraşi şi Giurgiu. Sunt discuţii pentru Dâmboviţa. Chiar azi am primit multe telefoane privind terenuri agricole.

Avem în politică oameni care fac agricultură, avocaţi, medici, profesori. Eu sunt avocat.Omul politic trebuie să fi făcut ceva înainte de politică. Nu trebuie să trăiască numai din politică. Nu trebuie să meargă spre trafic de influenţă.

Dacă un om politic face o investiţie privată, cu banii proprii, este un lucru bun. Eu m-am săturat de trântori. Eu aş vrea să fac avocatură, agricultură şi să fac şi turism. 

Despre credite pentru agricultură şi creditul Ioanei Băsescu

E adevărat că am declarat că nu pot face un credit precum Ioana Băsescu. Nu am aceleaşi venituri. Eu aştept 1 ianuarie să văd ce face guvernul Ponta pentru agricultură. Vreau să accesez un credit pentru agricultură.

Dacă ai un dubiu, o îndoială despre creditul Ioanei Băsescu faci o plângere la DNA sau faci o sesizare pentru un control al Băncii Naţionale, nu o comisie din Parlament.

Despre candidaţii dreptei pentru alegerile prezidenţiale din 2014

Cătălin Predoiu a mers prin ţară să cunoască organizaţiile. Este un exerciţiu pentru dânsul. Ştim foarte bine că am criticat pacea din vremea lui Iliescu. Eu aşa am tradus declaraţia domnului preşedinte (n.r.- Traian Băsescu).

Predoiu a fost un ministru al Justiţiei bun. Cred că în timp va fi şi un candidat bun, la parlamentare. Este greu să duci un candidat cu jumătate din scorul partidului său. Să zicem că într-un an de zile are timp pentru a câştiga cealaltă jumătate. E greu să meargă în turul II.

Ungureanu are mai mult faţă de partidul pe care îl conduce. Are dublu.

Nu candidatul era prioritatea numărul 1. Partidul trebuia consolidat. Un partid care să ridice candidatul era preferabil. Doar cu electoratul PDL nu-l putem învinge pe Crin Antonescu. Strategia actuală a PDL de a se distanţa de preşedinte nu îi ajută foarte mult.

Despre Partidul Democrat Liberal

PDL este cel mai puternic partid de centru-dreapta, cel mai mare. Nu trebuie ca un partid ca PDL să aibă aroganţă, trebuie să cheme pe ceilalţi pentru discuţii.

Partidul PDL nu este actuala conducere. Eu sunt un membru de partid care cred că am avut loialitate faţă de partid, dar vreau să rămân în PDL să construiesc dreapta alături de PMP şi de Traian Băsescu.

Despre alegerile pentru Parlamentul European din 2014

Dacă Partidul Democrat Liberal ia 16-17%, Blaga ar trebui să plece de la conducerea partidului. Categoric.

E foarte posibil să candidez pentru conducerea PDL în asemenea situaţie, dacă ar fi cazul, deşi nu m-am gândit. Dacă ar candida Emil Boc, l-aş susţine categoric.

Despre candidatul PDL pentru alegerile prezidenţiale

Eu nu m-am gândit să candidez împotriva domnului Predoiu, deoarece după atâţia ani în partid nu am vrut să candidez împotriva unui om venit de câteva luni, adus strict pentru proiectul preşedinţiei. Nu m-aş fi aşezat în competiţie cu un om cu o istorie atât de scurtă.

Despre prim-ministrul Victor Ponta

De atâtea luni spun. Vreau un scandal. Vreau să mă ancheteze Ponta. Ponta ştie să facă numai scandal. Ponta trece cu bugetul sărăciei, al incompetenţei, prin Parlament, iar pe noi ne aruncă în dezbateri sterile.

Are un an şi jumătate de când este prim-ministru, nu se vede nimic. Zece miliarde or să fie investiţii private în 2013. Investitorii au plecat din România. Îl întreb pe Victor Ponta: Dintre tot ce s-a semnat, concret, câţi bani vor veni în România din China?

Despre potenţiala candidatură a Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale

Sub nicio formă nu candidez la alegerile prezidenţiale. Categoric, nu!

Dacă din toate analizele, teoretic vorbind, ar rezulta că din partea dreptei candidatul cu cele mai mari şase ar fi Elena Udrea, ar fi o şansă. Adică, să am potenţialul cel mai mare.

În ultimul sondaj, cel mai bine plasat din PDL cred că era domnul Stolojan, cu un procent peste Emil Boc şi Vasile Blaga.

Despre Traian Băsescu şi PMP

Dacă va fi în PMP probabil va muta o parte a electoratului PDL spre PMP. Dacă se implică preşedintele probabil va ajunge 10%. Estimez că PDL, în aceste condiţii, nu ia mai mult de 14-15%.

Nu cred că este bine că acest electorat este divizat. Sunt voturi care se pierd în această situaţie. Nu atacuri este nevoie (n.r. – între PDL şi PMP), ci de înţelegere şi unitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite