Edilul Sectorului 1: Trăiesc de pe o zi pe alta cu 1.000 de euro. Stau cu fosta soţie de care am divorţat acum 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, spune că abia se descurcă cu un venit de aproximativ 4.500 de lei pe lună, care înseamnă aproape cinci salarii minime pe economie şi mai mult de două salarii medii pe economie.

„Stau cu fosta soţie. Fosta soţie, de care am divorţat acum 20 de ani. Dar n-am acumulat, tot ce am acumulat, am avut salariu din care poti doar să trăieşti. Ca deputat aveam salariu de 1000 de euro. Ce poţi să faci cu 1000 de euro, decât să trăieşti de pe o zi pe alta?! Adică să-ţi asigure un trai decent şi normal“, a spus Dan Tudorache, întrebat de declaraţia sa de avere, într-un interviu acordat Mediafax.

Edilul Sectorului a mai spus că nu poate s facă nicio investiţie cu aceşti bani. „Cu 1000 de euro pe lună?! Ce să faci?! Doar să trăieşti… să trăieşti decent. Eu zic că dacă ai 1000 de euro, cât ai, ca primar tot 1000 de euro am, ca deputat, tot 1000 de euro. Eu zic că îţi asigură un trai decent, fără să îţi constuieşti vile, case”, a mai spus Tudoarache.

Salariul minim pe economie în România este de 925 de lei, de cinci ori mai puţin decât indemnizaţia netă a unui parlamentar. Salariul mediu pe economie este de 2063 de lei, ceea ce înseamnă că Tudorache câştigă mai mult de două salarii medii pe economie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite