Doi lideri liberali cer renunțarea la pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu

0
Publicat:

Liberalii Rareș Bogdan și Raluca Turcan cer renunțarea la pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Reacția acestora a venit după ce proiectul de lege a fost adoptat astăzi în Senat, urmând să ajungă în Camera Deputaților pentru dezbateri.

Doi liberali cer renunțarea la pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu FOTO: Mediafax
Doi liberali cer renunțarea la pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu FOTO: Mediafax

Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat, într-o postare pe Facebook, că PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu și a cerut imperativ deputaților din PNL să corecteze varianta votată în Senat.

„Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!Le cer imperativ colegilor din Camera Deputaților să corecteze varianta votată în această dimineață în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare”, a transmis liberalul, pe Facebook.

Rareș Bogdan a asigurat că „nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat” și nu „ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate”.

„Acum 5 ani am ieșit în stradă, alături de milioane de români, pentru a protesta împotriva OUG 13. Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate atunci! Marți, în primul BPN al partidului, vom lua și o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Camera vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție”, a adăugat acesta.

Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii, susține că pragul decis astăzi de Senat este „o greșeală care trebuie corectată”.

Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală care trebuie corectată la Camera Deputaților. Există două decizii ale CCR care prevăd că este nevoie de un “prag valoric al pagubei” şi o “anumită intensitate a vătămării” dar SOLUȚIA este să fixăm un plafon modic”, a transmis Raluca Turcan pe Facebook.

Senatul a adoptat un prag de 250.000 de lei

Senatul a adoptat un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal, parte din jaloanele din PNRR, una dintre prevederi fiind impunerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. CCR recomandase stabilirea unui prag, nu și valoarea acestuia.

Senatul este primul for sesizat, proiectul urmând să meargă apoi la dezbateri în Camera Deputaților. Curtea Constituțională a cerut ca în lege să fie prevăzut un prag pentru abuzul în serviciu, dar nu a indicat care să fie valoarea.

Proiectul adoptat de Guvern, trimis la Parlament în decembrie 2022, nu a prevăzut un prag pentru abuzul în serviciu, așa cum ceruse Curtea Constiuțională, care nu indicase însă un cuantum pentru acest prag. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite