Turcan, despre conflictul Bogdan - Aurescu: Riscăm să se transmită semnale negative privind susținerea ministrului

0
Publicat:

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că în conflictul Rareș Bogdan-Bogdan Aurescu este de partea PNL, însă menționează că neînțelegerile ar trebui discutate în interiorul formațiunii pentru a nu se înțelege că ministrul de Externe nu are susținerea Guvernului.

Raluca Turcan susține că tensiunile dintre cei doi demnitari sunt regretabile. Foto: Mediafax
Raluca Turcan susține că tensiunile dintre cei doi demnitari sunt regretabile. Foto: Mediafax

Cred că e necesară o discuţie în Biroul Politic pe care îl avem şi nu atât încât de acolo să iasă un învingător ci cred că un partid care acordă susţinerea unui ministru şi care are lideri care au puncte de vedere argumentate, aceştia sunt obligaţi să discute lucrurile acestea în interior. De aceea, eu chiar cred că în viitoarea şedinţă lucrurile trebuie clarificate pentru că riscăm să se transmită inclusiv semnale negative în legătură cu susţinerea pe care ar avea-o ministrul de externe în guvern, din perspectiva unei perioade delicate”, a declarat Raluca Turcan, la Prima News, potrivit News.ro, menționând că în acest conflict este "de partea PNL".

Deputatul liberal a precizat că PNL va discuta subiectul într-o şedinţă care va avea loc peste două săptămâni, catalogând scandalul drept regretabil. 

Disputa dintre Rareş Bogdan şi Bogdan Aurescu a aprins spiritele în PNL

Prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, într-un interviu la Prima News, că l-ar remania pe Bogdan Aurescu de la Externe, dacă ar fi șeful acestuia, printre motivele invocate fiind faptul că ministrul nu ar fi suficient de activ diplomatic, pentru a urmări interesele României pe dosarele importante. De asemenea, inclusiv gestionarea dosarului Schengen a fost una greșită, potrivit liderului europutaților români. Nu în ultimul rând, Rareș Bogdan, care este și vicepreședinte PNL, a punctat că nu neapărat partidul l-a pus ministru pe Aurescu, ci „statul”, fără a detalia ce înseamnă acest lucru.

Replica lui Bogdan Aurescu a fost una dură, fiind invocat comportamentul din trecut al eurodeputatului. „Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a fost precizarea demnitarului pentru „Adevărul”.  

Ulterior, au avut reacţii mai mulţi liberi liberali, unii îndemând la calm şi la discuţii în spatele uşilor închise, alţii criticând atitudinea lui Bogdan Aurescu, mai ales în condiţiile în care acesta nu este membru de partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite