Dispută între consiliera lui Ciolacu și edilul Sectorului 6. Consumul de cartofi și soia, mărul discordiei

0
Publicat:

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și Victoria Stoiciu, consiliera premierului Ciolacu de la Guvern, s-au contrazis, pe rețelele de socializare, pe tema consumului de cartofi și soia. 

Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6 din București FOTO: Inquam Photos
Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6 din București FOTO: Inquam Photos

Consiliera premierului susține, într-o postare pe Facebook că, plafonarea prețurilor la alimente țintește la baza piramidei nevoilor și îi va ajuta în special pe românii vulnerabili. Victoria Stoiciu a punctat că cartoful este un element esențial în supraviețuirea lor și de aceea e important, vital aproape, ca prețul cartofului sa nu crească peste puterea de cumpărare a celor mai mulți.

„Unii romani, mulți, nu ajung sa cumpere mozzarela sau prosciutto, al căror preț ar putea creste un pic, dar cartoful e un element esențial în supraviețuirea lor și de aceea e important, vital aproape, ca prețul cartofului sa nu crească peste puterea de cumpărare a celor mai mulți. Repet - nu există măsură care se rezolve toate problemele. Cine crede ca exista o soluție magica care o data descoperita va rezolva tot, are o percepție simplista și e victima sigura a populistilor. Problemele complexe , ca cele de acum, necesita multiple răspunsuri și masuri. Pana una alta, plafonarea prețului are potențialul sa rezolve o parte din problema celor mulți, al căror cos alimentar e format preponderent din produse de baza plafonate”, a transmis Victoria Stoiciu pe Facebook.

Edilul din sectorul 6 a reacționat la postarea consilierei premierului și a precizat că încurajarea consumului de cartofi nu este o soluție sănătoasă.

„Incurajarea consumului de cartofi nu este o soluție de alimentație sănătoasă ceea ce le va crea probleme de sănătate pe termen lung acelor oameni. Ceea ce va duce la creșterea costurilor cu sănătatea per ansamblu. Soia este un aliment mult mai sănătos”, a precizat Ciprian Ciucu.

În replică, Victoria Stoiciu a comparat răspunsul edilului din Sectorul 6 cu un citat al Mariei Antoaneta.

„Raspunsul tau e cam ca cel al Mariei Antoinetta - Daca nu au paine, sa manance cozonac”, a adăugat aceasta.

Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanța de Urgență pentru plafonarea adaosului comercial la 14 produse alimentare de bază.

Mai exact: pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități, lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%; brânză telemea din lapte de vacă vrac; iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame; făină albă de grâu „000” 1 Kg; mălai 1 kg; ouă de găină calibrul M 10 buc; ulei de floarea-soarelui 1L; carne proaspătă pui; carne proaspătă porc; legume proaspete vrac; fructe proaspete vrac; cartofi proaspeți albi vrac și zahăr alb tos 1 Kg. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite