Demisie din AUR. Cel mai nou deputat al formațiunii a părăsit partidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Maria Borta, deputat ales în circumscripția electorală Brașov, a demisionat din AUR, la numai două luni de la intrarea în Parlament după decesul fostului membru AUR Tobă Francisc.

Partidul a pierdut 8 deputați și a câștigat alți 6 FOTO Octav Ganea
Partidul a pierdut 8 deputați și a câștigat alți 6 FOTO Octav Ganea

Intrată în Parlament în urmă cu doar două luni, Raluca Maria Bortă a demisionat din AUR și din grupul parlamentar al partidului. 

Deputata a intrat în Parlament pe 12 septembrie 2023, după decesul fostului membru AUR Francisc Tobă. Deputatul devenind membru APP după o plecare cu scandal, numele său apărând în  în dosarul represiunii de la Sibiu din timpul Revoluției din 1989.

În circumscripția Brașov, partidul mai are un membru al Camerei deputaților, pe Dumitru Flucuș, care s-a transferat de la PNL în martie 2022. 

Schimbări în lanț pe lista de parlamentari a partidului

Partidul a pierdut 8 deputați. Printre cei care au părăsit partidul, de la Camera Deputaților, sunt: Ciiubuc Ciprian, Feodorov Lucian, Focșa Dumitru Viorel, Gavrilă Anamaria, Lască Mihai Ioan, Nagy Vasile, Roman Nicolae, Rusu Daniel Gheorghe. 

Printre deputații AUR sunt 6 membri noi, printre care și Aelenei Dănuț, care părăsise partidul cu scandal după ce candidase la conducere împotriva lui George Simion. 

Despre problema traseismului politic și a plecărilor din partid, șeful AUR, George Simion, a afirmat în trecut că partidul e deschis pentru oricine își dorește să vină sau să plece. 

Primesc și mesaje de genul ăsta, că «De ce luați parlamentari de la alte formațiuni?». În grupurile AUR pot să vină oricâți parlamentari. Dacă sunt racolați parlamentari și sunt trădători în rândurile AUR și pleacă unul, o să iau doi în schimbul lor. Pentru că am intrat cu 40 de parlamentari în Parlament. Vreau să ies tot cu 40 de parlamentari. Astea sunt regulile jocului, în care traseismul este acceptat, în care dacă pleci la alt partid nu te dă afară din Parlament. Așa că dacă astea sunt regulile jocului, eu nu vreau să fiu pierzător, nu vreau să fiu pus la colț și să se spună «AUR va pierde pentru că este extremist, e nefrecventabil». Uite că suntem frecventabili, uite că toată lumea vrea să discute cu AUR”, a afirmat președintele AUR  într-un live transmis pe o rețea socială. De altfel, și pe lista pentru europarlamentare sunt candidați care au trecut pe la mai multe partide.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite