Breaking Decizia BEC: Iohannis poate candida la alegerile parlamentare pe listele unui partid, fără să fie membru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Central (BEC) a decis vineri că președintele României, Klaus Iohannis, poate candida în alegerile parlamentare din anul 2024, indiferent de faptul că Parlamentul ar aproba sau n-ar aproba proiectul de lege pe care l-a elaborat PNL.

biroul electoral central jpeg

Potrivit deciziei BEC, o persoană poate candida pe lista de partid fără să fie membru de partid, dar nu va fi considerat candidat independent.

În traducere, președintele Klaus Iohannis ar fi putut candida la alegerile parlamentare din decembrie pe lista PNL fără să demisioneze din funcția de președinte și fără să se înscrie în partid.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat vineri că nu va demisiona și nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia BEC. 

„Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane”, a anunțat președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Liderii senatorilor și deputaților PNL au depus săptămâna trecută un proiect de lege care i-ar permite președintelui României să candideze pe o listă de partid din postura de independent fără a renunța la ultima parte a mandatului prezidențial.

PSD și reprezentanții opoziției au anunțat că nu susțin amendamentul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite