Dan Mihalache: „Cred că raportul MCV va fi unul favorabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, spune că raportul MCV, care va fi publicat la sfârşitul lunii ianuarie, va fi unul favorabil României. Înainte de a fi dat publicităţii, instituţiile primesc  un draft. Totodată, vicepremierul bulgar a spus că România va fi evaluată mai bine decât Bulgaria în raport.

„Cred că va fi un raport favorabil“, a spus Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale.

Rapoartele din cadrul MCV pentru Bulgaria şi România ar urma să fie prezentate de Comisia Europenă pe 27 ianuarie. Instituţiile sunt informate însă cu puţin timp înainte de a fi dat publicităţii.

Întrebat cu privire la relevanţa MCV în contextul situaţiei dificile în care se află Schengen, Mihalache a spus că va fi o temă care va face obiectul unor discuţii în anul în curs.

Vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva a declarat că România va fi evaluată mai bine decât Bulgaria în raportul Comisiei Europene (CE) în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Europene.

„Ceea ce aşteaptă (UE) de la noi sunt rezultate în cazuri concrete, în timp ce noi vorbim mai degrabă despre independenţa justiţiei. Am vorbit mult despre modificăril) Constituţiei ca fiind un pas către independenţa justiţiei, însă mai sunt de făcut paşi importanţi, iar modificările la legea privind sistemul judiciar sunt cele care vor garanta această independenţă", a spus vicepremierul bulgar, citat de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite