Dacian Cioloş şi-ar pregăti demisia din USR, alături de alţi membri din Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş - declaraţii demisie - 7 feb 2022 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş - declaraţii demisie - 7 feb 2022 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul lider al USR, Dacian Cioloş s-ar preggăti să îşi anunţe în perioada următoare demisia din partid, potrivit unor surse News.ro. Potrivit sursei citate, fostului şef al formaţiunii ar urma să i se alăture mai mulţi europarlamentari ai din partid. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, neagă însă suspiciunile dprivind posibila rupere a partidului.

Surse din USR susţin că Dacian Cioloş ar urma să îşi anunţe demisia şi din calitatea de membru al USR, fiind zvonuri că acesta îşi pregăteşte o nouă platformă politică, potrivit News.ro

USR se pregăteşte pentru alegeri interne, Congresul partidului urmând să aibă loc în toamnă, după ce fostul preşedinte al formaţiunii a demisiona în luna februarie. 

Conducerea înterimară a partidului a fost preluată de Cătălin Drulă. După plecarea lui Dacian Cioloş din vârful formaţiunii câteva sute de membri ai USR şi-au dat demisia din partid. 

Cioloş, întânire cu mai mulţi membri din fostul PLUS 

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a declarat că în şedinţa conducerii partidului s-a discutat despre o posibilă demisie a lui Dacian Cioloş din partid, şi colegii din fostul PLUS, care au fost la o discuţie cu fostul preşedinte USR, la Bruxelles,

„Am discutat în Biroul Naţional şi despre asta. În primul rând, partidul PLUS nu mai există, este radiat din registrul partidelor, a fost un proces de fuziune care s-a încheiat. Avem un singur partid. În Biroul Naţional sunt colegi care au fost la această deplasare, la Bruxelles. Nu este un secret pentru nimeni, o mare parte din colegii parlamentari din fostul PLUS au fost la o discuţie, la Bruxelles, cu Dacian şi cu europarlamentarii din fostul PLUS, ne-au confirmat că au fost aceste discuţii, că au fost nemulţumiri şi de asemenea, colegii din Biroul Naţional care au fot acolo ne-au confirmat că nu există perspectiva ruperii, a scindării, a plecării”, a spus Moşteanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al formaţiunii, orice încercare de rupere a partidului ar fi un „serviciu direct” făcut celor de la PSD şi PNL şi o nerozie. „O să discut şi cu colegii deputaţi care au fost acolo, să vedem ce s-a discutat, dacă au mai mult a ne spune. Din punctul meu de vedere, orice încercare de rupere a acestui partid ar fi un serviciu direct făcut celor de la PSD şi PNL, cred că ar fi o nerozie să rupă cineva USR-ul”, a spus Moşteanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite