Cum explică premierul Ciolacu noul proiect de OUG pentru reducerea cheltuielilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a explicat noul proiect de OUG pentru reducerea cheltuielilor argumentând un avânt al cheltuielilor la final de an, dar și întârzierea promulgării legii asumate de Guvern în Parlament.  

Premierul a explicat necesitatea noului proiect pentru reducerea cheltuielilor FOTO Inquam Photos
Premierul a explicat necesitatea noului proiect pentru reducerea cheltuielilor FOTO Inquam Photos

Întrebat cu privire la proiectul de OUG pentru noi măsuri de reducere a cheltuielilor, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este necesar în contextul în care în ultimele luni ale anului „există un avant în ceea ce privește cheltuielile necesare”, dar și faptul că legea pe care Guvernul și-a asumat răspunderea nu a fost promulgată încă de președintele Iohannis, fiind și întârziată de sesizarea Opoziției la CCR.

„Nu le reașez, le ordonez. (...) Legea de asumare din Parlament nu a fost promulgată. Știți foarte bine corespondența cu CE, că e bine să ne uităm atent. Am intrat într-o normalitate cu Comisia. România are nevoie, avem bani de pensii, salarii. (...) Nu am văzut pe nimeni dându-și foc cu sticlă de benzină când a îndatorat unul țară cu 200 de miliarde de lei. (...) Nu sunt probleme. Lasați-mă să iau niște măsuri, astfel încât să nu aventurez România într-o experiență neplăcută de a avea fondurile europene blocate, oricât de mult o să dea cineva cu capul de birou de supărare. Nu afectează niciun cetățean român. Nimeni nu a explicat. Este sfârșitul exercițiului financiar trecut. E normal că prioritatea guvernului să fie cofinanțarea pentru proiectele în exercițiu. Dacă nu terminăm și nu trimitem plățile până pe 31 dec pierdem miliarde de euro. Mă lasă rece anumite cheltuielui de mobilier din nu știu ce minister și primarii”, a afirmat Marcel Ciolacu.

„Cu o scădere a consumului cu una industrială pe timpul verii, am reușit totuși să aducem inf la o cifra în două luni. (....) O groază de proiecte pe PNRR, unde trebuie cofinanțare. Asta spune proiectul, să lăsăm un pic cheltuielile care se făceau de obicei, pixuri agende, clopoței”, a mai susținut Ciolacu.

În privința evenimentelor organizate la finalul anului, care sunt exceptate din măsurile de reducere a cheltuielilor formulate în cadrul proiectului, premierul a explicat că organizarea unor târguri de Crăciun „este necesară pentru un popor, să trăiască. După ce îl închide nehammer pe cel din Viena, îl închid și eu”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite