CTP, după ce PSD a anunțat un proiect împotriva făinii de insecte: Sf. Ioan Botezătorul se hrănea cu lăcuste, nu cu drob

0
Publicat:

Cristian Tudor Popescu a criticat anunțul făcut de șeful PSD privind depunerea unui proiect de lege împotriva folosirii făinii de insecte în preparearea produselor tradiționale românești. 

Ziaristul a avut un mesaj pentru cei care consumă carne de miel FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
Ziaristul a avut un mesaj pentru cei care consumă carne de miel FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Ziaristul a transmis că pe cei ce „se pregătesc să se ghiftuiască creștinește cu cadavre de miei”, îi informează că „vestitorul lui Iisus, Sf. Ioan Botezătorul, se hrănea, potrivit Sfintei Scripturi, cu lăcuste și miere sălbatică, nicidecum cu drob”.

„Despre Iisus Însuși stă scris că a poftit smochine, dar smochinul nu avea roadă, și că, în prima zi după Învierea Sa, cum ar veni, mâine, I-a fost foame și a îmbucat pește fript și fagure de miere (Luca, 24, 41-43). De asemenea, se poate presupune, pe baza textului biblic, că s-a nutrit cu pâine, fructe, semințe și a băut apă și vin. Nicăieri, în nicio Evanghelie, nu se relatează că Mântuitorul mânca miel sau altă carne. Dacă Îl iubiți cu adevărat pe Hristos, n-ar trebui, în noaptea asta sfântă, să mâncați ca El?”, a mai transmis ziaristul. 

Proiect de lege împotriva făinii de insecte

Șeful PSD a anunțat depunerea în Parlament a unui proiect de lege care interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor tradiționale românești comercializate.

Totodată, Marcel Ciolacu a susținut că astfel de produse venite din import trebuie expuse separat în magazine. 

„Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale. Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi”, a anunțat Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Președintele PSD a mai susținut că, „în plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor”. 

Un proiect asemănător a fost depus anul trecut de AUR, fiind însă mult mai drastic și propunând interzicerea consumului de insecte pentru populația umană.   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite