CTP, despre rămăşiţele PSD din instituţii: Mine antipersonal plantate de Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat într-o intervenţie telefonică la Digi24 că una dintre principalele provocări ale guvernului Orban va fi ultimele numiri făcute pe ultima sută de metri de către Viorica Dăncilă la şefia mai multor instituţii importante. „Cum să lucreze noii miniştri cu toţi aceşti indivizi plantaţi acolo, ca nişte mine antipersonal, de către Dăncilă?”, s-a întrebat gazetarul.

„Ce mă preocupă, în clipa de faţă este să ştiu cum poate statul să dea afară pe cei numiţi de stat. Dăncilă i-a numit pe nişte indivizi ai Rovanei Plumb şi Oprea, i-a numit la Oficiul Spălării Banilor şi la Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Cel de la Spălarea Banilor e pensionar, cu pensie din aceea specială, uriaşă. De asemenea, împreună cu domnul Cuc, doamna Dăncilă a schimbat întregul Consiliu de Administraţie de la CNAIR, numind nişte inşi, la fel, trepăduşi ai lui Cuc pe 4 ani şi câte şi câte or mai fi de astfel de numiri făcute în ultimle două săptămâni, până ieri, în ultima secundă, cât a fost Dăncilă în situaţia de a semna”, a afirmat CTP, citat de Digi24.

Acesta a explicat apoi că asta va fi şi principala prioritate a guvernului Orban, şi anume să elimine toate numirile făcute pe ultima sută de metri de către Viorica Dăncilă. Ulterior, potrvit lui CTP, guvernul trebuie să ia măsuri cât mai apropiate de cetăţean

„Aceasta e, de fapt, prima problemă a guvernului: prioritatea guvernului e să rezolve cu aceşti indivizi, pentru că altfel, nimic din ce a promis, nu poate fi pus în aplicare. Cum să lucreze noii miniştri cu toţi aceşti indivizi plantaţi acolo, ca nişte mine antipersonal, de către Dăncilă? (...) Tema principală acum, după ce reuşeşte să scape de aceşti sabotori, aceştia vor fi nişte sabotori în punctele respective, prima grijă trebuie să fie luarea de masuri cât mai apropiate de cetăţean, până la reformă, până la anticipate, chiar. Pentru că, dacă se vor face anticipate, ar trebui ca PNL să nu uite că rezultatul anticipatelor va depinde de performanţa guvernării PNL pe o perioadă de 6 luni, pentru că trebui să treacă cel puţin 6 luni până la anticipate”, a mai afirmat gazetarul.

Mai departe acesta a relatat că oamenii nu se aşteaptă la minuni, dar vor să vadă o atitudine transparentă şi sinceră.

„Să ştiţi că oamenii nu se aşteaptă la minuni. Oamenii vor să vadă buna-credinţă şi buna intenţie în ceea ce fac guvernanţii: să sesizeze schimbarea de la stilul ăsta şobolănesc, al tuturor pesediştilor aflaţi la putere, la o atitudine transparentă, sinceră, apropiată de cetăţeni: asta putem face, asta, deocamdată, nu putem face. În primul rând: pregătiri de iarnă, deszăpezire, lucruri practice”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Vezi şi: Ce sinecuri a mai oferit Dăncilă în ultima zi la Putere: Rovana Plumb şi Gabriel Oprea şi-au instalat oamenii în funcţii importante

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite