Ce sinecuri a mai oferit Dăncilă în ultima zi la Putere: Rovana Plumb şi Gabriel Oprea şi-au instalat oamenii în funcţii importante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima zi ca premier, Viorica Dăncilă l-a numit pe Bogdan Ionuţ Dinţoi pentru un mandat de 5 ani la Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Diniţoi este unul dintre apropiaţii Rovanei Plumb. Dăncilă a numit un nou vicepreşedinte la Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor: Constantin Ilie Aprodu, unul dintre apropiaţii lui Gabriel Oprea. Şi Liliana Mincă, trsesită politic, a primit o funcţie.

Bogdan Ionuţ Dinţoi este de profesie poliţist, a activat la Inspectoratul Judeţean Vâlcea şi a fost instalat  şef de Rovana Plumb în ministerele pe care le-a condus: Muncă şi Mediu.

Constantin Ilie Aprodu a fost numit vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat pentru un mandat de patru ani la Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Aprodu este pensionar din cadrul MApN, aşa cum reiese din declaraţia sa de avere, el având o pensie anuală de peste 100.000 de lei. Totodată, Aprodu este şi membru al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în retragere din SRI, aşa cum reiese din declaraţia de interese. Aprodu este fostul secretar general din Ministerul Agriculturii şi este considerat a fi omul de casă a lui Gabriel Oprea.

Constantin Aprodu a admis în luna iulie, într-un răspuns pentru G4Media.ro că îl ştie pe Gabriel Oprea. ”Îl cunosc de 35 de ani, am fost colegi de şcoală militară. Dacă asta înseamnă că îl cunosc, înseamnă că îl cunosc”.

Între 2009 şi 2017, Aprodu a fost delegat de Curtea de Conturi ca reprezentant al instituţiei în plenul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, funcţie ocupată până pe 3 aprilie 2017. Pe 5 aprilie 2017, el a fost numit de premierul Grindeanu ca secretar general în Ministerul Agriculturii.

O altă numire făcută de Viorica Dăncilă în ultima zi la Palatul Victoria este cea a Lilianei Mincă pe un post de secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor. Mincă a rămăs în Guvern după ieşirea ALDE de la Guvernare.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite